- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανησυχία στο Πεντάγωνο για τις τουρκικές επιδρομές στη Συρία
Τι ανέφερε ο ταξίαρχος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ
ΗΠΑ: Ανησυχία από το Πεντάγωνο για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία - Η επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή
Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη βόρεια Συρία απείλησαν την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και η κλιμάκωση της έντασης θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επί σειρά ετών εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε χθες Τετάρτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο ταξίαρχος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ ανέφερε συγκεκριμένα:
«Το υπουργείο Άμυνας (των ΗΠΑ) ανησυχεί βαθύτατα από την κλιμάκωση των ενεργειών στη βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία. Αυτή η κλιμάκωση απειλεί την πρόοδο του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πολυετή εκστρατεία του για τον περιορισμό και την εξάρθρωση του ISIS.
Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απείλησαν άμεσα την ασφάλεια του (στρατιωτικού) προσωπικού των ΗΠΑ που εργάζεται στη Συρία με εταίρους του εκεί για να νικήσει τον ISIS και να διατηρήσει υπό κράτηση περισσότερα από 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.
Επιπλέον, ασυντόνιστες στρατιωτικές ενέργειες απειλούν την κυριαρχία του Ιράκ.
Απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση προκειμένου να διατηρηθεί η προσήλωση στην αποστολή με στόχο τη νίκη επί του ISIS και η διασφάλιση της ακεραιότητας του προσωπικού στην περιοχή που είναι αφοσιωμένο σε αυτήν την αποστολή (σ.σ. για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους).
Καταδικάζουμε τις απώλειες αμάχων τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία, ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας. Ανησυχούμε επίσης από τις αναφορές της σκόπιμης στόχευσης μη στρατιωτικών υποδομών.
Απευθύνοντας έκκληση για αποκλιμάκωση, αναγνωρίζουμε τις θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια. Θα εξακολουθήσουμε να συζητάμε με την Τουρκία και τους εταίρους μας για τη διατήρηση των συμφωνιών εκεχειρίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.