Κοσμος

Τουλάχιστον 10 νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια

Ανάμεσά τους και ο δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοπλη επίθεση στη Βιρτζίνια
Ένοπλη επίθεση στη Βιρτζίνια © Twitter

Βιρτζίνια: Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ - Νεκροί και τραυματίες - Εικόνες από το σημείο

Η αστυνομία στην πόλη Τσέζαπικ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, έχει κινητοποιηθεί καθώς ειδοποιήθηκε για πυρά μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τον Λίο Κοζίνσκι, αστυνομικοί που μπήκαν στο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν μπροστά σε νεκρούς και τραυματίες. Ο αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WAVY, οι νεκροί δεν ξεπερνούν τους δέκα.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές εάν σκοτώθηκε από την επέμβαση της αστυνομίας ή αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν για σχεδόν μισή ώρα.

Σε ανάρτησή της η εταιρεία εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και ξεκαθαρίζει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το αιματηρό περιστατικό.

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια Λουίζ Λούκας δήλωσε πως «σπαράζει η καρδιά μου στην ιδέα ότι πυροβολισμοί εναντίον του πλήθους σημειώθηκαν απόψε σε ένα Walmart της περιφέρειάς μου στο Τσέζαπικ».

«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε λύσεις για να βάλουμε τέλος σ' αυτή την ενδημική βία που συνδέεται με τα όπλα και έχει κλέψει τόσες ζωές στη χώρα μας», συνέχισε η γερουσιαστής στο Twitter.

Το επεισόδιο με τα πυρά στο σούπερ μάρκετ συνέβη 48 ώρες πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας των Ευχαριστιών και σημειώνεται έπειτα από το φονικό σε ένα νυκτερινό κέντρο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κολοράντο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ