- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο σκοτάδι εκατομμύρια Ουκρανοί - Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το δίκτυο ηλεκτρισμού
Τεράστιες ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
Πόλεμος στην Ουκρανία - Τραγική κατάσταση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά τους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία - Στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά
Στην Ουκρανία ο διαχειριστής του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε σήμερα Τρίτη (22/11) ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ήταν «κολοσσιαίες». Ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης πολιτών από πόλεις.
Ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι, διευθύνων σύμβουλος της Ukrenergo, δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος, υπογραμμίζοντας ότι ο διαχειριστής του δικτύου θέλει να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι άνθρωποι να παραμείνουν στη χώρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Πρακτικά, κανένας θερμικός ή υδροηλεκτρικός σταθμός δεν έχει μείνει αλώβητος από τις ρωσικές επιθέσεις» είπε. Και πρόσθεσε: «Η κλίμακα της καταστροφής είναι κολοσσιαία».
«Στην Ουκρανία υπάρχει έλλειμμα παραγωγής ενέργειας. Δεν μπορούμε να παράγουμε τόση ενέργεια όση μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές» ξεκαθάρισε.
Είπε, ακόμη, ότι αναμένεται ένα σύντομο ψυχρό κύμα από την Τετάρτη, τονίζοντας όμως ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και πάλι μετά από αυτό, δίνοντας την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί το σύστημα παραγωγής ενέργειας.
«Η Ουκρανία είχε αρκετά αποθέματα καυσίμων, τα οποία δημιούργησε πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου» είπε, υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για να επισκευάσουν τις κατεστραμμένες υποδομές. Σημείωσε, πάντως, ότι χρειάζονται ανταλλακτικά από το εξωτερικό.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις ορισμένων αξιωματούχων να απομακρυνθούν πολίτες από πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τις ελλείψεις ενέργειας, ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους εκκλήσεις είναι «ακατάλληλες».
Οι ανακοινώσεις για την κατάσταση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας γίνονται την ώρα που μία ακόμη τοιχογραφία του Bansky εντοπίστηκε σε χωριό της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το διήμερο πτωτικό σερί - Υποχώρηση των τιμών στην ενέργεια
Το σκάφος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από υποβρύχιο
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.