Κοσμος

O Banksy «ζεσταίνει» χωριό στην Ουκρανία με νέα τοιχογραφία του

Ο street artist έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Οι κάτοικοι ενός κρύου χωριού απολαμβάνουν το ζεστό μπάνιο της τοιχογραφίας του Μπάνκσι
Banksy © Ιnstagram/Banksy

Οι κάτοικοι ενός κρύου χωριού απολαμβάνουν το ζεστό μπάνιο της τοιχογραφίας του Μπάνκσι

Καθώς οδεύουν προς τον παγωμένο χειμώνα, οι κάτοικοι ενός βομβαρδισμένου ουκρανικού χωριού λένε ότι απολαμβάνουν ιδιαίτερα ένα ζεστό μπάνιο όπως το παρουσιάζει μια τοιχογραφία που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι.

Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του μέσα σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο αυτού που έχει απομείνει από μια πολυκατοικία, η οποία βομβαρδίστηκε σε ρωσική επίθεση τον Μάρτιο στη Χορένκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, κάποτε στην πρώτη γραμμή όπου η επίθεση της Ρωσίας στην πρωτεύουσα σταμάτησε.

Η τοιχογραφία είναι μια από τις επτά που ο Μπάνκσι έχει επιβεβαιώσει πως έχει ζωγραφίσει στην Ουκρανία. Η Ρεζνιτσένκο είπε ότι πρόσφερε στην ομάδα του Μπάνκσι μια κούπα με στιγμιαίο καφέ στο διαμέρισμά της, καθώς έκανε κρύο όταν ο καλλιτέχνης πήγε να ζωγραφίσει τον τοίχο.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy δίνει το παρών σε περιοχές του πλανήτη που έχουν γίνει πεδίο συγκρούσεων. Το 2005 ήταν από τους πρώτους που έκαναν γκράφιτι πάνω στο τείχος που μόλις είχε ολοκληρωθεί για να χωρίσει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη. Το 2015 δημοσιοποίησε ένα βίντεο που είχε γυρίσει στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το 2017 δημιούργησε στη Βηθλεέμ, στην Παλαιστίνη, το Walled Off Hotel, ένα υποτιθέμενο ξενοδοχείο που είχε τη χειρότερη θέα στον κόσμο: το τείχος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ