Κοσμος

Διάσπαρτα γκράφιτι του Μπάνκσι στην Ουκρανία (φωτό)

O street artist έχει επιβεβαιώσει μόνο ένα εξ' αυτών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Γκράφιτι του Μπάνκσι σε βομβαρδισμένο σπίτι στην Μποροντιάνκα - Δείτε φωτογραφίες
Έργο του Bansky στην Ουκρανία © ΕPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γκράφιτι του Μπάνκσι στην Μποροντιάνκα 

Τρεις ημέρες αφότου ο Banksy παρουσίασε την τελευταία του τοιχογραφία στο Instagram, ζωγραφισμένη με σπρέι στον τοίχο ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στην πόλη Μποροντιάνκα της Ουκρανίας, ο ανώνυμος καλλιτέχνης του δρόμου επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε συνολικά επτά νέα έργα στην Ουκρανία.

Ο Banksy επιβεβαίωσε την είδηση στην εφημερίδα «The Art Newspaper» μετά την εμφάνιση μιας σειράς τοιχογραφιών, που πιθανολογείται ότι είναι δικές του στην απελευθερωμένη ουκρανική πόλη, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου. Άλλα έργα βρίσκονται στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της περιοχής.

Το Associated Press δημοσίευσε φωτογραφίες από ακόμη δύο γκράφιτι, που μοιάζουν σε τεχνοτροπία και φαίνεται ότι μπορεί να είναι και αυτά του Banksy, αν και δεν έχουν δημοσιευθεί στη σελίδα του στο Instagram. Στη μία από τις δύο τοιχογραφίες, ένα μικρό αγόρι ρίχνει κάτω με ρίψη τζούντο έναν άνδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο τζούντο. Το γκράφιτι αυτό βρίσκεται επίσης στην Μποροντιάνκα. Ένα άλλο γκράφιτι απεικονίζει μια αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής να κάνει μια πιρουέτα με κορδέλα, πάνω από μια ανοιχτή τρύπα που χάσκει στον τοίχο του βομβαρδισμένου κτηρίου.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy δίνει το παρών σε περιοχές του πλανήτη που έχουν γίνει πεδίο συγκρούσεων. Το 2005 ήταν από τους πρώτους που έκαναν γκράφιτι πάνω στο τείχος που μόλις είχε ολοκληρωθεί για να χωρίσει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη. Το 2015 δημοσιοποίησε ένα βίντεο που είχε γυρίσει στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το 2017 δημιούργησε στη Βηθλεέμ, στην Παλαιστίνη, το Walled Off Hotel, ένα υποτιθέμενο ξενοδοχείο που είχε τη χειρότερη θέα στον κόσμο: το τείχος.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ