- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Πολ Χάγκις καλείται να αποζημιώσει με 7,5 εκατ. δολάρια δημοσιογράφο για υπόθεση βιασμού
Η καταγγελία της Χάλεϊ Μπριστ
Πολ Χάγκις: Η απόφαση για αποζημίωση σε γυναίκα μετά την καταγγελία για βιασμό της από τον σκηνοθέτη - Το χρονικό και η απάντησή του
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης, Πολ Χάγκις, καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 7,5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση σε μια γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι πρέπει να επιδικαστεί πρόσθετη τιμωρητική αποζημίωση, αλλά το ποσό που θα επιδικαστεί θα αποφασιστεί αργότερα. Ο 69χρονος έχει βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία «Crash», ενώ έχει υπογράψει και το σενάριο για μια άλλη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, το «Million Dollar Baby».
Πολ Χάγκις: Οι κατηγορίες σε βάρος του - Το χρονικό
Ο Χάγκις κατηγορείται ότι εξανάγκασε τη δημοσιογράφο Χάλεϊ Μπριστ σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του θύματος ο βραβευμένος σκηνοθέτης γνωρίστηκε μαζί της στις αρχές της δεκαετίας του 2010 όταν αυτή εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε εταιρεία προώθησης ταινιών.
Μετά από την προβολή μιας ταινίας τον Ιανουάριο του 2013, προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της, και κατόπιν την κάλεσε στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη για ένα ποτό. Η Μπριστ, 36 ετών, είπε ότι στη συνέχεια ο Χάγκις την εξανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ και τη βίασε παρά τις εκκλήσεις της να σταματήσει.
Από την πλευρά του ο Πολ Χάγκις υποστήριξε ότι η δημοσιογράφος τον φλέρταρε, και ενώ μερικές φορές φαινόταν να βρίσκεται «σε (εσωτερική) σύγκρουση», ξεκίνησε «τα φιλιά και το στοματικό σεξ σε μια απολύτως συναινετική αλληλεπίδραση». Είπε δε, ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν είχαν σεξουαλική επαφή. Οι ένορκοι τάχθηκαν στο πλευρό της Μπριστ, η οποία κατέθεσε ότι υπέστη ψυχολογικές και επαγγελματικές συνέπειες από τη συνάντησή της με τον Χάγκις. Έκανε μήνυση εναντίον του στα τέλη του 2017. «Νόμιζα ότι με πήγαινε με το αυτοκίνητο στο σπίτι. Συμφώνησα να πιω ένα ποτό. Αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Και δεν ήμουν σε καμία περίπτωση υπαίτια, υπαίτιος ήταν αυτός και οι πράξεις του», αντέτεινε στους ενόρκους.
Δήλωσε δε, ότι αποφάσισε να μηνύσει τον σκηνοθέτη επειδή οι δημόσιες καταδίκες του Χάγκις για τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν την εξόργισαν: «Αυτός ο άντρας με βίασε και παρουσιάζεται ως υπέρμαχος των γυναικών στον κόσμο», θυμάται να σκέφτεται τότε.
Τέσσερις άλλες γυναίκες έχουν επίσης καταθέσει ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάγκις, και σε μία περίπτωση βιασμό, σε χωριστές υποθέσεις που χρονολογούνται από το 1996. Καμία από τις τέσσερις δεν κινήθηκε νομικά.
Με πληροφορίες από BBC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.