Κοσμος

Λονδίνο: «Ντου» περιβαλλοντικών ακτιβιστών στην Ντάουνινγκ Στριτ (βίντεο)

Επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν τις πύλες της πρωθυπουργικής κατοικίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil επιχείρησαν να περάσουν από τις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ - Τους απομάκρυναν ένοπλοι αστυνομικοί.
Aκτιβιστές της βρετανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ντάουνινγκ Στριτ © Twitter / Just Stop Oil

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil επιχείρησαν να περάσουν από τις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ - Τους απομάκρυναν ένοπλοι αστυνομικοί.

Aκτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Stop Oil προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ντάουνινγκ Στριτ το πρωί της Τρίτης, ζητώντας αυστηρότερους και άμεσους φόρους για τις ενεργειακές εταιρείες μετά την ανακοίνωση της BP για τριμηνιαία κέρδη 7 δισ. λιρών.

Στις 11:15 π.μ. τοπική ώρα, ακτιβιστές συνωστίστηκαν προς την είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου κατοικεί ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, με κάποιους να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στις πύλες και άλλους να μπλοκάρουν την είσοδο καθισμένοι στο δρόμο.

Μερικοί ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να απομακρύνουν βίαια τους διαδηλωτές από το σημείο. 

«Σήμερα το πρωί, 22 υποστηρικτές του Just Stop Oil συνέρρευσαν προς τις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ. Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να ανέβουν στις πύλες», έγραψαν στο Twitter οι ακτιβιστές μετά το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας ότι άλλοι είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Η ομάδα διαμαρτύρεται εδώ και αρκετές εβδομάδες απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και συναινέσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ