Κοσμος

Ιράν: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μαυσωλείο - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνουν λόγο τα τοπικά Μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ιερό χώρο στην πόλη Σιράζ: Τουλάχιστον 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες - Συνελήφθησαν 2 από τους δράστες.
Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στο μαυσωλείο Σαχ Σεράγ της πόλης Σιράζ του Ιράν © Twitter

Ιράν: Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ιερό χώρο στην πόλη Σιράζ: Τουλάχιστον 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες - Συνελήφθησαν 2 από τους δράστες.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν στο Ιράν, σε επίθεση που σημειώθηκε στο μαυσωλείο Σαχ Σεράγ της πόλης Σιράζ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα τρεις ένοπλοι μπήκαν στο ιερό που βρίσκεται στην πόλη Σιράζ, στα νότια του Ιράν.

Σύμφωνα με το IRNA, οι δράστες ενήργησαν ως «τρομοκράτες Τακφίρι». Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από την Τεχεράνη για να περιγράψει τους σουνίτες εξτρεμιστές, όπως τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Το πρακτορείο Mizan Online, που πρόσκειται στις δικαστικές αρχές του Ιράν, μετέδωσε ότι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν.

Η επίθεση στο μαυσωλείο της πόλης Σιράζ δεν θα μείνει αναπάντητη, προειδοποίησε απόψε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim.

«Η εμπειρία δείχνει ότι οι εχθροί του Ιράν, αφού δεν κατάφεραν να προκαλέσουν ρήγμα στις ενωμένες γραμμές του έθνους, εκδικούνται μέσω βίας και τρόμου. Αυτό το κακό ασφαλώς δεν θα μείνει αναπάντητο και οι υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου θα δώσουν ένα μάθημα σε εκείνους που σχεδίασαν την επίθεση», είπε ο Ραϊσί.

Με τον όρο «τακφίρι» οι Ιρανοί αναφέρονται συνήθως στις σκληροπυρηνικές, ένοπλες σουνιτικές οργανώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY