Κοσμος

Ο Σον Πεν χάρισε το Όσκαρ του στον Ζελένσκι - «Όταν κερδίσει η Ουκρανία, φέρ’ το στο Μαλιμπού»

Η έκπληξη που επεφύλασσε ο δημοφιλής ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σον Πεν συναντήθηκε για τρίτη φορά με τον Ζελένσκι στο Κίεβο
Ο Σον Πεν συναντήθηκε για τρίτη φορά με τον Ζελένσκι στο Κίεβο © EPA/ UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Ο Σον Πεν βρέθηκε για τρίτη φορά στο Κίεβο – Η συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το χρυσό αγαλματίδιο

Στο Κίεβο βρέθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

O 62χρονος βραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση και έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά ο Σον Πεν ταξίδεψε με παρέα το Όσκαρ του. Πιο συγκεκριμένα, όταν έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας έβγαλε από την τσάντα το χρυσό αγαλματίδιο και το τοποθέτησε στο γραφείο του Ζελένσκι.

«Αυτό είναι για εσένα» είπε ο Σον Πεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση πίστης και ότι θα νιώθει καλύτερα αν ξέρει ότι το βραβείο του βρίσκεται εκεί.

«Όταν κερδίσετε, φέρ' το ο ίδιος στο Μαλιμπού», συμπλήρωσε ο Πεν, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια.

Ο Ζελένσκι με τη σειρά του τον τίμησε με το βραβείο του «Merit Order III» για την στήριξη και την προσφορά του στον αγώνα της Ουκρανίας. Έπειτα οι δύο άνδρες περπάτησαν στους οχυρωμένους δρόμους του Κιέβου.

Алея сміливості – місце, завдяки якому сучасні та майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з...

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, November 8, 2022

Американський актор і кінорежисер Шон Пенн уже втретє за час повномасштабної війни відвідує Україну. Цього разу наша...

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, November 8, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ούτε εκατοστό στους εισβολείς»

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ρώσοι εισβολείς φιλοδοξούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές πέραν της περιφέρειας του Ντονέτσκ, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πρόκειται να παραχωρήσει «ούτε εκατοστό» γης.

«Η δραστηριότητα των κατακτητών παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο… Δεκάδες οι επιθέσεις καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Είναι πολύ μεγάλες οι απώλειες. Αλλά η εντολή παραμένει η ίδια, να προχωρήσουμε στα διοικητικά σύνορα της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό των εδαφών μας», τόνισε εμφατικά.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκονται, σύμφωνα με αναφορές, τα περίχωρα του Μπαχμούτ, του Σολεντάρ και της Αβντίφκα.

Την ίδια ώρα, περίπου 4 εκατομμύρια Ουκρανοί εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω των ρωσικών επιθέσεων. Όπως είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρεάζουν την πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες 14 περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είχαν μείνει 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Ουκρανίας, σχεδόν το 10% του πληθυσμού της χώρας πριν από τη ρωσική εισβολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ