Κοσμος

Ο Στιβ Μπάνον καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση

Κρίθηκε ένοχος για κατηγορίες περιφρόνησης του Κογκρέσου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Στιβ Μπάνον: Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ και επικεφαλής στρατηγικής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.
Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου της κυβέρνησης Τραμπ, Στίβ Μπάνον στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, λίγο πριν την ανακοίνωση της καταδίκης του © ΕΡΑ/Michael Reynolds

Στιβ Μπάνον: Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ και επικεφαλής στρατηγικής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση καθώς αψήφησε κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο δικαστής Καρλ Νίκολς επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 δολαρίων στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικαστής είπε ότι ο Στιβ Μπάνον δεν έχει αποδεχτεί την ευθύνη για τις πράξεις του. «Ο σεβασμός στο Κογκρέσο είναι φυσικά ένα σημαντικό κομμάτι του συνταγματικού μας συστήματος», είπε, προσθέτοντας ότι η ποινή έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκολς συμφωνεί να καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής του Μπάνον, εφόσον η έφεση που θα κάνει είναι «έγκαιρη». Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάνον δεν θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάνον αγνόησε την κλήτευση από την επιτροπή του Κογκρέσου να καταθέσει για την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, την αμερικανική έδρα της νομοθετικής εξουσίας, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Μπάνον δεν απάντησε ούτε εμφανίστηκε στις κλήσεις οι οποίες απεστάλησαν σε έντεκα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της ομάδας Women for America First, μιας ομάδας που διοργάνωσε τη συγκέντρωση «Save America Rally» στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο (τότε) πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στο πλήθος να κάνει πορεία προς το Καπιτώλιο παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες «να δείξουν την πυγμή τους». 

Για την επίθεση στο Καπιτώλιο έχουν συλληφθεί σχεδόν 600 άνθρωποι, κυρίως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και οπαδών των θεωριών της λευκής υπεροχής. Τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου ήταν τα χειρότερα στην έδρα του κοινοβουλίου των ΗΠΑ από τη βρετανική εισβολή κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ