Κοσμος

Ένα δυνατό μήνυμα: Το mural της Αντζελίνα Τζολί στην Ιταλία με ουλές μαστεκτομής

Η δημιουργία του aleXsandro Palombo για την πρόληψη του καρκίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντζελίνα Τζολί: Το γκράφιτι του aleXsandro Palombo στην Ιταλία με ουλές μαστεκτομής και το μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου

Αντζελίνα Τζολί: Το γκράφιτι του aleXsandro Palombo στην Ιταλία με ουλές μαστεκτομής και το μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα mural του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo, ο οποίος ύμνησε τη γυναικεία δύναμη και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με ένα πορτρέτο της ηθοποιού. Η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής σε μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila.

Το νέο street art του aleXsandro Palombo με τίτλο «Love Yourself», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο καλλιτέχνης θέλησε με τη σειρά του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να υμνήσει τη δύναμη και το θάρρος όλων των γυναικών, αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.

Το 2013 η Τζολί αποκάλυψε ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει ενδεχόμενη εμφάνιση καρκίνου. Σε άρθρο της με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Times, η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σε αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς. Όπως αναφέρει, πριν από την επέμβαση είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του γονιδίου (BRCA1).

Η μητέρα της πέθανε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ