Κοσμος

Παίζοντας σαξόφωνο χειρουργήθηκε 35χρονος με όγκο στον εγκέφαλο (βίντεο)

Η επέμβαση υπό τους ήχους του «Love Story» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
saksofono

Ρώμη: Η εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο - Ο ασθενής που έπαιζε σαξόφωνο - Το βίντεο που έγινε viral 

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από μία εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο ενός ασθενή, την ώρα που εκείνος έπαιζε σαξόφωνο.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Νοσοκομείο Paideia στη Ρώμη από ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον νευροχειρουργό Christian Brogna.

Ο ασθενής, ο 35χρονος G.Z., είχε ζητήσει από τους γιατρούς να παίζει σαξόφωνο την ώρα της επέμβασης. Έτσι, ενώ η ομάδα των ειδικών εργαζόταν, στο χειρουργείο έπαιζαν οι νότες του θέματος από την ταινία "Love story" και ο ύμνος του Mameli.

Ο όγκος αφαιρέθηκε πλήρως και οι νευρολογικές λειτουργίες του ασθενούς δεν επηρεάστηκαν.

Ο νευροχειρουργός Christian Brogna, διεθνής εμπειρογνώμονας στη χειρουργική πολύπλοκων όγκων και στην «awake surgery», εξήγησε:

«Κάθε εγκέφαλος είναι πολύ διαφορετικός. Το «Awake Surgery» μας επιτρέπει να χαρτογραφήσουμε με εξαιρετική ακρίβεια κατά τη διάρκεια της επέμβασης τα νευρωνικά δίκτυα που διέπουν διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως το παιχνίδι, η ομιλία, η κίνηση, η μνήμη, η μέτρηση".

Η επέμβαση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από εννέα ώρες, διεξήχθη από διεπιστημονική ομάδα με περισσότερους από δέκα επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων νευροχειρουργών, εξειδικευμένων αναισθησιολόγων, νευροψυχολόγων, νευροφυσιολόγων και μηχανικών, υποστηριζόμενη από τεχνολογίες αιχμής, όπως η νευροπλοήγηση με τρακτογραφία, η αναρρόφηση με υπερήχους, ο διεγχειρητικός υπέρηχος και η συνεχής νευροπαρακολούθηση.

Δείτε το βίντεο:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ