- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευθείες απειλές και από τον Κουρτουλμούς: «Η Ελλάδα να μην αγνοεί τι γίνεται στην Ουκρανία»
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας - Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς - Τι άφησε να εννοηθεί για τις συμμαχίες της χώρας μας
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, πήρε τα «σκήπτρα» της τουρκικής προκλητικότητας με νέες απειλές κατά της Ελλάδας.
Ειδικότερα, προειδοποίησε την Ελλάδα να λογικευτεί για να μην γίνει νέα... Ουκρανία που έχει μείνει μόνη της χωρίς συμμάχους στον πόλεμο με την Ρωσία. Φυσικά, οι απειλές του είχαν ως αποδέκτη και τους συμμάχους της χώρας και κυρίως τις ΗΠΑ.
«To τελευταίο διάστημα κάτω από τη μύτη μας από την Κρήτη και από το Καστελόριζο μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη βλέπουμε πως ανοίγουν στρατιωτικές βάσεις. Ουσιαστικά είναι αμερικανικές βάσεις υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Όμως οι βάσεις που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά που πρέπει είναι υπό αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, είναι από τα βήματα που θα αυξήσουν την ένταση. Αυτά δεν έχουν όφελος για την Ελλάδα. Η χώρα αυτή η Ελλάδα πρέπει να συνέλθει και να λογικευτεί. Πρέπει να καταλάβει πως με την Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πλάκα και να προκαλεί. Να καταλάβει και να θυμηθεί άλλη μια φορά πως οι δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται πίσω της στη δύσκολη στιγμή θα την αφήσουν μόνη της. Και ως παράδειγμα να μην αγνοήσει την κατάσταση που έχει συμβεί τώρα στην Ουκρανία», επεσήμανε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη της «Κ».
Ως προς τη φράση του Ερντογάν πως οι Τούρκοι «μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ» υποστήριξε:
«Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αυτό επιθυμούμε, Όμως κάποιοι μην επιχειρήσουν να μπουν ανάμεσα μας και όταν υπάρχει τέτοια ανισορροπία στην κόσμο, μην επιχειρήσουν να ανοίξουν ένα επιπλέον μέτωπο στο Αιγαίο! Εμείς με τίποτα δεν υποχωρούμε από τα εθνικά μας συμφέροντα. Η φράση αυτή σημαίνει ότι μην προσπαθείτε να δοκιμάσετε την Τουρκία. Μην αγνοείτε την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας όπως και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε περιοχές που της ανήκουν. Mην κάνετε βήματα βασιζόμενοι σε άλλους. Αν το κάνετε θα πληρώσετε το τίμημα. Αυτό σημαίνει και βλέπουμε πως η απέναντι πλευρά πήρε το μήνυμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.