Κοσμος

Ως τη θάλασσα έφτασε η λάβα από τη νέα έκρηξη στο ηφαίστειο του Στρόμπολι (βίντεο)

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έκρηξη του ηφαιστείου στο Στρόμπολι
Η έκρηξη του ηφαιστείου στο Στρόμπολι © INGV-OE

Έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Στρόμπολι της Ιταλίας - Σεισμός διάρκειας 3 λεπτών 

Ένα ηφαίστειο στο ιταλικό νησί Στρόμπολι εξερράγη το πρωί της Κυριακής, απελευθερώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και μια ροή λάβας που έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Η έκρηξη προκάλεσε τη μερική κατάρρευση του κρατήρα και η ροή λάβας, που προκλήθηκε από την κατάρρευση υλικού από μέρος του χείλους του κρατήρα, παρήγαγε έναν σεισμό διάρκειας 3 λεπτών που καταγράφηκε από το σεισμικό δίκτυο.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και ο Ερευνητικός Φορέας Ηφαιστειολογίας ανήρτησε το υλικό και τις εικόνες του φυσικού φαινομένου, αναφέροντας:

«Πυροκλαστικές ροές και υπερχείλιση λάβας στη Sciara del Fuoco του Στρόμπολι, 9 Οκτωβρίου 2022. Ακολουθούν οι εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του παρατηρητηρίου INGV-Etneo».

Το ηφαίστειο Στρόμπολι, που βρίσκεται στη νότια Ιταλία στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας είναι συνεχώς ενεργό με μικρές εκρήξεις, συχνά ορατές από πολλά σημεία του νησιού και από τη γύρω θάλασσα, δίνοντας στο νησί το προσωνύμιο "Φάρος της Μεσογείου", εκρήγνυται σχεδόν συνεχώς από το 1932.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY