Κοσμος

O χάρτης της μεγάλης φυγής από τη Ρωσία - Γέμισε ο ουρανός αεροπλάνα μετά το διάγγελμα Πούτιν (βίντεο)

Με φρενήρεις ρυθμούς αναχωρούν οι πολίτες από τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπεύδουν να φύγουν από τη Ρωσία οι πολίτες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν - Στη δημοσιότητα βίντεο με τις πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.
Αδειάζει η Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρόεδρος Πούτιν © Flightradar 24 / screen shot

Σπεύδουν να φύγουν από τη Ρωσία οι πολίτες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν - Στη δημοσιότητα βίντεο με τις πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο, που καταγράφει την πυρετική δραστηριότητα των πτήσεων που αναχώρησαν αμέσως μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Το βίντεο επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν ότι τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Ρωσία προς χώρες του εξωτερικού έγιναν ανάρπαστα μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο οποίο ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι πολίτες της Ρωσίας έσπευσαν να αποχωρήσουν από τη χώρα, με όποιο διαθέσιμο μέσο προκειμένου να γλιτώσουν από την επιστράτευση και να μη χρειαστεί να βρεθούν αναγκαστικά στον πόλεμο.

Επιστράτευση στη Ρωσία - Ουρές στα σύνορα

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το κύμα εξόδου από τη Ρωσία προς Γεωργία και Φινλανδία, καθώς νεαροί Ρώσοι που αρνούνται να πολεμήσουν έχουν σχηματίσει ουρές στα σύνορα. Προβληματισμένοι είναι οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καθώς οι ροές Ρώσων μεταναστών είναι μεγάλες.

Η συνοριοφυλακή στη Φιλανδία ανακοίνωσε σήμερα νωρίς το πρωί ότι η κίνηση των οχημάτων στα σύνορα με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική Ρωσία μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης εφέδρων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άντι Καϊκόνεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι η Φινλανδία θα προετοιμάσει μια «εθνική λύση» για να περιορίσει ή ακόμη και να μπλοκάρει τελείως τη διέλευση «Ρώσων τουριστών» στο έδαφός της.

Σερβία: Οι Ρώσοι πληρώνουν όσο - όσο τα αεροπορικά εισιτήρια για Βελιγράδι 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη σερβική πρωτεύουσα, η ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση εκτίναξε στα ύψη τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στις πτήσεις Μόσχα-Βελιγράδι.

Το φθηνότερο εισιτήριο απλής μετάβασης για σήμερα 22 Σεπτεμβρίου κοστίζει 3,300 δολάρια ενώ για την επόμενη πτήση, μία ημέρα αργότερα, η τιμή της πρώτης θέσης φτάνει μέχρι και τα 5,600 δολάρια ενώ η οικονομική θέση ξεκινά, προς το παρόν, από τα 1.600 δολάρια.

Οι υπήκοοι της Ρωσίας δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Σερβία, λόγος για τον οποίο την επιλέγουν για τελικό προορισμό. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 50,000 Ρώσοι έχουν βρει καταφύγιο στη βαλκανική χώρα.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ