Κοσμος

Κομφούζιο στα σύνορα της Φινλανδίας - Ρώσοι περνούν για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Ουρές οχημάτων στα σημεία εισόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φινλανδία: Ουρές οχημάτων στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία μετά την επιστράτευση Πούτιν - Υπερδιπλάσιος ο αριθμός τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Aύξηση της τάξης του 107% σε διάστημα μιας εβδομάδας στα σύνορα Φινλανδίας - Ρωσίας © YouTube screen shot

Φινλανδία: Ουρές οχημάτων στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία μετά την επιστράτευση Πούτιν - Υπερδιπλάσιος ο αριθμός τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πυκνή παραμένει και σήμερα η διέλευση οχημάτων από τη Ρωσία στη Φινλανδία μέσω των νοτιοανατολικών της συνόρων, σύμφωνα με τη συνοριοφυλακή της χώρας, που όπως είπε στο Reuters, σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα ήταν υπερδιπλάσιος ο αριθμός των Ρώσων που έφθασε χθες στη χώρα.

Η Φινλανδία σκέφτεται να απαγορεύσει στους περισσότερους Ρώσους την είσοδο στα εδάφη της καθώς αυξήθηκε χθες η διέλευση οχημάτων από τον ανατολικό γείτονά της μετά τη διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση. «Εξακολουθεί και σήμερα το πρωί να υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία. Ίσως και λίγο αυξημένη σε σχέση με χθες», δήλωσε το πρωί εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής.

Περί τα 7.000 άτομα εισήλθαν χθες Πέμπτη από τη Ρωσία στη Φινλανδία, οι 6.000 εξ’ αυτών Ρώσοι, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 107% σε σύγκριση με την ίδια μέρα πριν από μία εβδομάδα. Τρεις εκ των αφιχθέντων ζήτησαν άσυλο, ενώ ουδείς την περασμένη εβδομάδα.

Long line of cars at the Finland-Russia border | AFP

Τα μεθοριακά περάσματα στη Φινλανδία είναι από τα λίγα σημεία εισόδου στην Ευρώπη για τους Ρώσους, αφότου μια σειρά από χώρες έκλεισαν τόσο τα σύνορά τους όσο και τον εναέριο χώρο τους σε ρωσικά αεροσκάφη μετά την εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Long queues at Russia's border with Georgia and Finland after Putin orders war call-up

Στο πολυσύχναστο μεθοριακό πέρασμα Βαάλιμαα η ουρά των οχημάτων σήμερα ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες Παρασκευές φθάνοντας περίπου τα 500 μέτρα, όπως αντίστοιχα μεγαλύτερη ήταν η ουρά και στο δεύτερο μεγαλύτερο μεθοριακό πέρασμα της Φινλανδίας, το Νουϊγιάμαα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.