Κοσμος

Δάνειο - «ανάσα» 14.000.000 ευρώ στη «Liberation» από Τσέχο μεγιστάνα

O επιχειρηματίας έχει και την «Le Monde»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάνειο - «ανάσα» 14.000.000 ευρώ στη «Liberation» από Τσέχο μεγιστάνα
Liberation © ΕPA/Patrice Arnaud

Liberation: Δάνειο 14 εκατ. ευρώ για την γαλλική εφημερίδα από τσέχικο όμιλο.

Δάνειο συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει η γαλλική εφημερίδα Liberation από τον τσέχικο όμιλο μέσων ενημέρωσης Czech Media Invest (CMI), ο οποίος ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Ντανιελ Κρετίνσκι. Αυτό αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στην οποία ο Κρετίνσκι είναι επίσης εμμέσως μέτοχος.

Ο όμιλος του Τσέχου μεγιστάνα του τομέα της ενέργειας «θα εγγραφεί σε ένα ομόλογο για μέγιστο ποσό 14 εκατομμυρίων ευρώ, πληρωτέο σε τέσσερα χρόνια, που θα εκδοθεί από την Independent Press SAS, ιδιοκτήτρια της Liberation», αναφέρει ο διαχειριστής της Ντενί Ολιβέν.

«Αν και έχουμε μειώσει στο μισό τις απώλειες της εφημερίδας το 2021 και σχεδόν κατά 25% στα τέλη Αυγούστου 2022, χρειαζόμαστε ακόμα χρήματα για να στηρίξουμε την επιστροφή μας στην ισορροπία, που έχει προγραμματιστεί για το 2026», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ολιβέν, σημειωνοντας πως το 2021, οι απώλειες της εφημερίδας ανήλθαν σε 7,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 12 εκατομμυρίων το 2020.

Από το 2014 ο Κρετίνσκι είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του ομίλου Czech News Center, που μεταξύ άλλων εκδίδει τη δημοφιλέστερη εφημερίδα της χώρας, Blesk. Ο τσεχικός όμιλος απέκτησε στη συνέχεια τον έλεγχο σειράς περιοδικών του γαλλικού κολοσσού Lagardère, συμπεριλαμβανομένου των Elle, France Dimanche, Ici Paris κ.α. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ