Κοσμος

39χρονη στις ΗΠΑ σκηνοθέτησε την απαγωγή της - Η ομολογία στο δικαστήριο και η ποινή

Είχε προκαλέσει την έντονη κινητοποίηση του FBI

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σέρι Παπίνι, η οποία σκηνοθέτησε την απαγωγή της, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.
Η Σέρι Παπίνι, η οποία σκηνοθέτησε την απαγωγή της, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση © SHASTA COUNTY SHERIFF

Η Σέρι Παπίνι, η οποία σκηνοθέτησε την απαγωγή της, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η οποία σκηνοθέτησε την απαγωγή της, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για ψευδείς δηλώσεις στο FBI.

Η Σέρι Παπίνι, 39 ετών, εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 αφού πήγε για τρέξιμο. Εμφανίστηκε τρεις εβδομάδες αργότερα την Ημέρα των Ευχαριστιών ισχυριζόμενη ότι δύο ισπανόφωνες γυναίκες την είχαν απαγάγει, προκαλώντας ένα ανθρωποκυνηγητό πολλών πολιτειών.

Το FBI κατέληξε αργότερα στο συμπέρασμα ότι έμενε στο σπίτι ενός πρώην φίλου της στο πλαίσιο του σχεδίου.

Στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σακραμέντο τη Δευτέρα, η Παπίνι ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ήταν ένοχη.

«Ζητώ συγγνώμη από τους πολλούς ανθρώπους που υπέφεραν εξαιτίας μου - τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τη διαλυμένη γυναίκα που ήμουν, τους ανθρώπους που έδωσαν πρόθυμα για να με βοηθήσουν σε μια εποχή που χρειαζόμουν τόσο απεγνωσμένα βοήθεια», είπε, διαβάζοντας από μια έτοιμη δήλωση.

«Επιλέγω να αναλάβω ταπεινά όλες τις ευθύνες».

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τους εισαγγελείς τον Απρίλιο, η Παπίνι δήλωσε ένοχη σε μία κατηγορία για ψέματα σε ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

Σε ένα υπόμνημα για την επιβολή της ποινής, ο δικηγόρος της Παπίνι, Γουίλιαμ Πορτανόβα, κατηγόρησε για την απάτη τα «οδυνηρά παιδικά της χρόνια».

Σε αντάλλαγμα για την παραδοχή της ενοχής της Παπίνι, οι εισαγγελείς ζήτησαν ελαφρύτερη ποινή - μεταξύ οκτώ και 14 μηνών φυλάκισης - πολύ κάτω από το ανώτατο όριο των 25 ετών που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.

Η ίδια συμφώνησε επίσης να καταβάλει 300.000 δολάρια (231.000 λίρες), μέρος των οποίων θα καλύψει τα έξοδα της αστυνομικής έρευνας. Θα περάσει επίσης τρία χρόνια υπό επιτήρηση μετά την αποφυλάκισή της από τη φυλακή.

Η είδηση της εξαφάνισή της  έγινε γνωστή μια μέρα του Νοεμβρίου του 2016 από τον σύζυγό της, καθώς εκείνη δεν είχε εμφανιστεί για να παραλάβει τα παιδιά τους από τον παιδικό σταθμό.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, βρέθηκε κακοποιημένη και μελανιασμένη στην άκρη του δρόμου, ισχυριζόμενη ότι την απήγαγαν με την απειλή όπλου. Το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό τον Μάρτιο ότι η όλη υπόθεση ήταν σκηνοθετημένη.

Σε ποινική καταγγελία, το FBI ανέφερε ότι έμενε οικειοθελώς στο σπίτι ενός πρώην φίλου της και επικοινωνούσε μαζί του χρησιμοποιώντας προπληρωμένα καρτοτηλέφωνα.

Ο δικηγόρος της είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ