- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ (βίντεο)
Η στιγμή που το φέρετρο μεταφέρεται στο παλάτι - Πότε ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα
Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ επέστρεψε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο. Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα που ξεκινά την Τετάρτη.
Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται πλέον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η σορός μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από το Εδιμβούργο της Σκωτίας με βασιλικό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).
Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με πλήθος κόσμου να αναμένεται να περάσει από το Γουέστμινστερ. Κατά μήκος της διαδρομής συγκεντρώθηκαν πολίτες για να δουν να περνά από μπροστά τους η νεκρική πομπή.
Σημειώνεται ότι η βασιλική φρουρά είχε πραγματοποιήσει μεταμεσονύχτια πρόβα για την υποδοχή της σορού της Ελισάβετ στο Λονδίνο.
Το φέρετρο θα βρίσκεται στο Bow Room, προτού μεταφερθεί την Τετάρτη στο Γουέστμινστερ, όπου χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ, που πέθανε σε ηλικία 96 ετών, έχοντας παραμείνει στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια.
Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε αυτομάτως βασιλιάς μετά τον θάνατό της την περασμένη εβδομάδα, βρισκόταν στο Μπάκιγχαμ μαζί με τα τρία αδέλφια του, τους δυο του γιους -Ουίλιαμ και Χάρι- και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά την άφιξη της σορού της βασίλισσας, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.
Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Τι ακολουθεί
Την Τετάρτη, στις 4:22 (ώρα Ελλάδος), η σορός από το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα ξεκινήσει για το βρετανικό Κοινοβούλιο όπου θα τοποθετηθεί σε κεντρική αίθουσα για λαϊκό προσκύνημα. Το λαϊκό προσκύνημα στο βρετανικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί την ημέρα της κηδείας.
Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το βράδυ, την παραμονή της ταφής, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Η ημέρα αυτή θα είναι επίσημη αργία. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ με την παρουσία ξένων ηγετών. Το απόγευμα της Δευτέρας, η σορός θα μεταφερθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα λάβει χώρα τελετή στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου είχε τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.