Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μεταμεσονύχτια πρόβα για την κηδεία την ώρα που το Λονδίνο κοιμάται (βίντεο)

Βασιλικοί φρουροί «πλημμύρισαν» τους δρόμους στη βρετανική πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασιλική φρουρά κάνει μεταμεσονύχτια πρόβα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Η βασιλική φρουρά κάνει μεταμεσονύχτια πρόβα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ © EPA/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Εντυπωσιακή πρόβα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Η βασιλική φρουρά μεταφέρει το φέρετρο στο Μπάκιγχαμ και στην αίθουσα του Γουέστμινστερ.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και οι Βρετανοί ακολουθούν βήμα βήμα το βασιλικό πρωτόκολλο και τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο «Γέφυρα του Λονδίνου».

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη νεκρική πομπή και δεν έλειψαν τα απρόοπτα (σ.σ. φραστική επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου).

Αργά το βράδυ της Τρίτης το φέρετρο αναμένεται να μεταφερθεί στον σταθμό του Εδιμβούργου Waverley όπου στη συνέχεια θα ταξιδέψει με το Βασιλικό Τρένο κατά τη διάρκεια της νύχτας, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στον σταθμό St Pancras του Λονδίνου.

Βασιλικοί φρουροί στο Λονδίνο στην πρόβα τζενεράλε για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Βασιλικοί φρουροί στο Λονδίνο στην πρόβα τζενεράλε για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ © EPA/British Ministry of Defence
Μέλη της βασιλικής φρουράς στο Λονδίνο σε απόλυτη στοίχιση σε μια εντυπωσιακή εικόνα από τη μεταμεσονύχτια πρόβα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Μέλη της βασιλικής φρουράς στο Λονδίνο σε απόλυτη στοίχιση σε μια εντυπωσιακή εικόνα από τη μεταμεσονύχτια πρόβα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ © EPA/British Ministry of Defence

Εκεί θα βρίσκεται η βασιλική φρουρά για να το παραλάβει και να το οδηγήσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραμείνει για λίγες ώρες πριν μεταφερθεί στη συνέχεια στο Westminster Hall, καθώς προβλέπεται λαϊκό προσκύνημα.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Κηδεία: Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεταμεσονύχτια πρόβα στο Λονδίνο

Τα ξημερώματα της Τρίτης, την ώρα που το Λονδίνο... κοιμάται, η βασιλική φρουρά έκανε πρόβα, προκειμένου να γίνουν όλα σωστά, όταν μεταφερθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Με απόλυτο συγχρονισμό τα μέλη της βασιλικής φρουράς προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή πρόβα τζενεράλε υπό τους ήχους συμφωνικής ορχήστρας.

Λόγω της πρόβας για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ κεντρικοί δρόμοι στο Λονδίνο είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

First glimpse of what Queen Elizabeth II’s procession will look like at a dawn rehearsal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ