- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια δεν σταματά να δέχεται βομβαρδισμούς
«Έχουμε πυρά κάθε μέρα και νύχτα» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Ενεργκοντάρ, όπου βρίσκεται ο σταθμός
Στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία ο κίνδυνος ατυχήματος μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί.
Οι κίνδυνοι γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπου η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται εδώ και μια και πλέον εβδομάδα βομβαρδισμών, «αυξάνονται κάθε μέρα», δήλωσε σήμερα Κυριακή(14/8) ο δήμαρχος της Ενεργκοντάρ, της πόλης όπου βρίσκεται ο σταθμός.
«Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα» δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ντμίτρο Ορλόφ, προσθέτοντας ότι τα πυρά στον σταθμό έγιναν καθημερινότητα, καταγγέλλοντας την «ξεκάθαρη πυρηνική τρομοκρατία» της Ρωσίας, που «μπορεί να τελειώσει απρόβλεπτα ανά πάσα στιγμή».
«Πυρά όλμων δέχεται το πυρηνικό εργοστάσιο κάθε μέρα και νύχτα από τα κατεχόμενα χωριά», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν υπάρχει διαδικασία αποκλιμάκωσης».
Το Ενεργκοντάρ, όπως και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, έχει καταληφθεί από τις αρχές Μαρτίου από τα ρωσικά στρατεύματα. Πιστός στο Κίεβο, ο Ντμίτρο Ορλόφ βρήκε καταφύγιο στη Ζαπορίζια, τη μεγάλη πόλη της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη Ενεργκοντάρ άρχισε να βομβαρδίζεται τις τελευταίες 24 ώρες, «κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν» και σήμερα σκοτώθηκε ένας 45χρονος άμαχος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.