- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έγγραφα που σχετίζονται με τα πυρηνικά των ΗΠΑ αναζητούσε το FBI στο σπίτι του Τραμπ
Το δημοσίευμα της Washington Post
Το FBI έψαχνε έγγραφα που συνδέονται με τα πυρηνικά των ΗΠΑ στην κατοικία του Τραμπ. Τι αποκάλυψε η Washington Post.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα, όταν διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post χωρίς να τις κατονομάζει.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο εάν τα έγγραφα που αναζητούσε το FBI βρέθηκαν.
Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί εκπρόσωποί του «συνεργάζονταν πλήρως» στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τοποθετήθηκε δημοσίως για την έρευνα του FBI στην οικία του Τραμπ στη Φλόριντα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιβεβαίωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την οικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, προκειμένου – σύμφωνα με πηγές – να εξακριβωθεί εάν είχε αφαιρέσει αρχεία παρανόμως από τον Λευκό Οίκο κατά την αποχώρησή του.
Ο Μέρικ Γκάρλαντ τόνισε ότι ενέκρινε προσωπικά την απόφαση για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ. Σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα λόγω «ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος» αφότου ο Τραμπ είχε γνωστοποιήσει την έφοδο πρακτόρων του FBI στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας.
Η επιβεβαίωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ήταν μάλλον ασυνήθιστη, με δεδομένο ότι σπανίως συζητώνται από αξιωματούχους έρευνες σε εξέλιξη.
Η έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας. Υποστηρικτές του Τραμπ και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι εκμεταλλεύονται την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία για να βάλουν στο στόχαστρο τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε κάνει γνωστό πως ένοπλος προσπάθησε να παραβιάσει εγκαταστάσεις του στο Σινσινάτι. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με έναν ύποπτο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο Γκάρλαντ καταδίκασε τις επιθέσεις σε υπαλλήλους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν η ακεραιότητά τους δέχεται αδίκως επίθεση», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαρροή μεθυλικού νατρίου από εμπορικό τρένο προκάλεσε συναγερμό στις αρχές του Σάλτσμπουργκ
«Δεν είναι σοβαρή αυτή η πρόταση», απάντησε ο Ζελένσκι
Ο δράστης παρουσίαζε «σημάδια ψυχικής αστάθειας»
«Σε έναν γαλαξία που απαιτεί δύναμη - η Αμερική είναι έτοιμη», αναφέρει η ανάρτηση
O δύτης ανέσυρε μαζί του και το γιγαντιαίο ερπετό
Εν μέσω απομακρύνσεων αξιωματούχων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ φέρεται να περιορίζει τον κύκλο συνεργατών του
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη
Ενώ η Spirit Airlines ήταν το πρώτο θύμα αυτής της δύσκολης περιόδου
Kατέγραψε αναίσθητο άνδρα μέσα στο σπίτι του χωρίς ρούχα
Η φυλακισμένη Ιρανή Νομπελίστρια Ειρήνης φέρεται να υπέστη έμφραγμα στα τέλη Μαρτίου
Eπιχείρησε μάλιστα να δώσει στη γυναίκα ένα σημείωμα που έγραφε: «είσαι όμορφη όταν κοιμάσαι»
Όταν τα εργασιακά δικαιώματα δοκιμάζονται, η ανοχή είναι συνενοχή
Από ένα καλαμάκι DNA στα δικαστήρια
Η Βιέννη «ξηλώνει» το δίκτυο παρακολουθήσεων στις στέγες των ρωσικών κτιρίων
Αντιδράσεις για τις ψηφιακές απεικονίσεις με φόντο τα έργα ανακαίνισης στο Μνημείο Λίνκολν
Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Project Freedom» των ΗΠΑ
Η οικονομική κρίση και ο πόλεμος με το Ιράν βουλιάζουν τα ποσοστά του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό κατέγραψαν με κινητά τηλέφωνα παρευρισκόμενοι στο γήπεδο
Περίπου 20.000 ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.