Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό - «Νέες περιπέτειες θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις»
Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών
Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό, ενώ θέτει εκ νέου θέμα αμφισβήτησης των νησιών.
Σε νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απείλησε την Ελλάδα ώστε «να μην επιχειρήσει νέες περιπέτειες, διότι θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις».
«Η στάση της γειτονικής μας Ελλάδας δεν είναι και πολύ φυσιολογική, είναι εντελώς ανισόρροπη. Δεν πήγαν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μη μας δώσουν τα F-16 αλλά και στη Γερμανία. Πήγαν εκεί για να μη μας δώσουν υποβρύχια [...] Σε λίγο θα πάνε και στο φούρναρη, για να μη δώσουν ψωμί στην Τουρκία. Αυτά δεν αρμόζουν ούτε σε καλή γειτονία ούτε σε φιλία, ούτε σε γειτονικές σχέσεις», τόνισε ο Ακάρ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε επίσης στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια αναφέροντας ειδικότερα ότι θυσιάζουν τον διάλογο για προσωπικό τους όφελος.
Δεν προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου που τους περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, είπε ο Ακάρ και συνέχισε λέγοντας πως «μας κατηγορούν για νέο οθωμανισμό, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Η Τουρκία, επέμεινε ο Ακάρ, «δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της. Ας επικρατήσει η ειρήνη και η σταθερότητα, ας κάνουμε το Αιγαίο πέλαγος, θάλασσα ειρήνης ας το αναπτύξουμε».
Σε κάθε περίπτωση, ο Ακάρ ανακοίνωσε επίσης ότι στις 15 Αυγούστου η Άγκυρα ξεκινά συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πολεμικά αεροσκάφη F-16.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.