- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δεν πρέπει να έχουν στρατό. Θα το μάθει»
Οι νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά.
Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο κρατικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Του είπα ''ας φάμε ένα γεύμα στο Αρχοντικό Vahdettin και ας μη φέρνουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα ανάμεσά μας, για ό,τι κάνουμε, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε''. Πήγε εκεί (σ.σ. ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: ''Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο''. Έτσι ακύρωσα τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Υπάρχουν 5+4=9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Σκοπεύουν να τοποθετήσουν εξοπλισμό και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία. Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό» τόνισε.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε ''μην τα δώσεις στην Τουρκία'', απευθυνόμενοι στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας και τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ» πρόσθεσε.
«Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Νομίζω ότι θα το μάθει» κατέληξε ο Ερντογάν.
TRT Canlı Yayını https://t.co/R72jAEzvPd
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 25, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.