- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: «Έκτακτη παγκόσμια υγειονομική ανάγκη» η ευλογιά των πιθήκων
Αναμένεται νέα έκτακτη συνάντηση
Σε «έκτακτη παγκόσμια υγειονομική ανάγκη» αναγόρευσε την ευλογιά των πιθήκων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού θα κηρύξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, αναγορεύοντάς την σε «έκτακτη παγκόσμια υγειονομική ανάγκη», καθώς έχουν καταγραφεί σε 58 χώρες πάνω από 6.000 κρούσματα, εκ των οποίων το 80% στην Ευρώπη.
Η έλλειψη τεστ σημαίνει ότι, πιθανότατα, υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν αναφερθεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αναμένεται να συγκαλέσει εκ νέου μια συνεδρίαση της επιτροπής που θα συμβουλεύσει σχετικά με την κήρυξη της επιδημίας σε παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ, την εβδομάδα που αρχίζει στις 18 Ιουλίου ή νωρίτερα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus σε εικονική συνέντευξη Τύπου από Γενεύη.
Στην προηγούμενη συνεδρίασή της στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή αποφάσισε ότι το ξέσπασμα, το οποίο έχει δει τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο στις αφρικανικές χώρες όπου συνήθως εξαπλώνεται όσο και παγκοσμίως, δεν ήταν ακόμη μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.
«Συνεχίζω να ανησυχώ για την κλίμακα και την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι η έλλειψη τεστ σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν αναφερθεί. Περίπου το 80% των κρουσμάτων είναι στην Ευρώπη, είπε.
Η ευλογιά των πιθήκων, μια συνήθως ήπια ιογενής λοίμωξη που προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και δερματικές βλάβες, εξαπλώνεται παγκοσμίως από τις αρχές Μαΐου.
Το ποσοστό θνησιμότητας σε προηγούμενα κρούσματα στην Αφρική του στελέχους που εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή ήταν περίπου 1%, αλλά μέχρι στιγμής αυτό το ξέσπασμα φαίνεται να είναι λιγότερο θανατηφόρο στις μη ενδημικές χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.