Κοσμος

Ισόβια στη συγγραφέα του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» για τη δολοφονία του συζύγου της

Γιατί η Nancy Crampton δολοφόνησε τον σύζυγό της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομο κρατά πίσω από την πλάτη του μαχαίρι
Δολοφονία © Unsplash / Reza Hassania

Nancy Crampton: Ισόβια στη συγγραφέα του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» για τη δολοφονία του συζύγου της- Η θέση του δικαστηρίου και το χρονικό του εγκλήματος

Ισόβια επέβαλλε δικαστήριο του Όρεγκον στη Nancy Crampton Brophy, τη συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» για τη δολοφονία του συζύγου της το 2018, προκειμένου να εισπράξει τα 1,5 εκατ. δολάρια από την ασφάλισης ζωής του.

Η ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε τη Δευτέρα (13/6) ενέχει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης υπό όρους μετά από 25 χρόνια. Οι δικηγόροι της είπαν ότι σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.  Πάντως, το δικαστήριο δεν συμπεριέλαβε στα τεκμήρια για τη δολοφονία του σεφ το βιβλίο της «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας», καθώς είχε γραφτεί πάρα πολλά χρόνια πριν τη δολοφονία. 

Nancy Crampton-Brophy sentenced to life in prison for murder of chef husband

Nancy Crampton: Είχε κριθεί ένοχη για τον φόνο του σεφ - Τι είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο

Στα τέλη Μαΐου η Nancy Crampton κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της. Οι ένορκοι έκριναν τη Nancy Crampton ένοχη για τον φόνο του Dan Brophy το 2018, μετά από μία μακρά διαδικασία ακροάσεων και παράθεσης στοιχείων.

Η συγγραφέας, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», απέρριπτε εξαρχής τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την εικόνιζαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.

Όσο για ένα πιστόλι που λείπει, το όπλο του φόνου κατά την αστυνομία, είπε πως το αγόρασε για να έχει ρεαλισμό επόμενο βιβλίο που ετοίμαζε. Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Nancy Crapton αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δυο σφαίρες στην καρδιά στη σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε. Μαθητές βρήκαν τον Dan Brophy, 63 ετών, να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας. Η σύζυγός του συνελήφθη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας Σον Όβερστριτ παρουσίασε τεκμήρια που δείχνουν, κατ’ αυτόν, ότι η κατηγορούμενη πράγματι διέπραξε τον φόνο. «Δεν επρόκειτο απλά για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Dan δεν μπορούσε να της προσφέρει», επιχειρηματολόγησε.

Στο εδώλιο, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως τα οικονομικά της προβλήματα ήταν αρχαία ιστορία. «Οικονομικά, θα ήμουν πολύ καλύτερα αν ο Dan ήταν ζωντανός, παρά αν ήταν νεκρός», κατέθεσε. «Πού είναι το κίνητρο, σας ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση», πρόσθεσε.

Nancy Crampton Brophy sentenced to life in prison

Nancy Crampton - Dan Brophy: Το χρονικό της δολοφονίας και τα στοιχεία σε βάρος της συγγραφέως

Ο Dan Brophy δολοφονήθηκε ενώ ετοιμαζόταν να διδάξει στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον στο Νοτιοδυτικό Πόρτλαντ γύρω στις 7:30 π.μ. στις 2 Ιουνίου 2018. Ήταν μόνος σε μια κουζίνα. Βρέθηκε νεκρός στην τάξη όταν άρχισαν να φτάνουν οι μαθητές του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια βίας ή πάλης και κανένα σημάδι ληστείας. Ο Brophy είχε ακόμα μαζί του το πορτοφόλι του, το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. 

Οι κάμερες κυκλοφορίας δείχνουν το μίνι βαν της Nancy Crampton να πλησιάζει και να φεύγει από τους δρόμους της πόλης κοντά στο Ινστιτούτου, περίπου την ώρα που καταγράφηκε ο πυροβολισμός. Ο γείτονας της, Don McConnell, είπε στο KOIN-TV το 2018 ότι η Crampton δεν φαινόταν να είναι αναστατωμένη μετά τον θάνατο του Brophy. «Το παίρνει καλά, και αυτό είπα, ξέρετε, είπα ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν τα πράγματα καλύτερα από άλλους», είπε ο McConnell.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ