Κοσμος

ΗΠΑ: Δασκάλα γιόγκα αναζητείται για τη δολοφονία ποδηλάτισσας - Ποιο το κίνητρο

H καταζητούμενη Κάτλιν Μαρί Άρμστρονγκ αρχικά είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερη και εξαφανίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η καταζητούμενη Κάτλιν Μαρί Άρμστρονγκ για τη δολοφονία της Άννας Ουίλσον στο Όστιν του Τέξας
Η καταζητούμενη Κάτλιν Μαρί Άρμστρονγκ για τη δολοφονία της Άννας Ουίλσον © Youtube / CNN

Δολοφονία της ποδηλάτισσας Άννας Ουίλσον: Καταζητείται η δασκάλα γιόγκα Κάτλιν Μαρί Άρμστρονγκ - Τι κατέθεσε ο σύντροφός της

Φως στη δολοφονία της ποδηλάτισσας, Άννας Μοράια Ουίλσον, θα ρίξει η σύλληψη της 34χρονης δασκάλας γιόγκα, Κάτλιν Μαρί Άρμστρονγκ, που αναζητείται από τις αρχές του Τέξας. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Μαΐου και η αστυνομία φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα ήταν μία «βίαιη πράξη ερωτικής αντιζηλίας», καθώς το θύμα συναντιόταν στο παρελθόν με τον φίλο της καταζητούμενης. 

Ο πατέρας της γυναίκας που είναι ύποπτη για τη δολοφονία της 25χρονης ποδηλάτισσας, Άννα Μοράϊα «Μο» Ουίλσον, λέει ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη του είναι ικανή για τέτοια βία.

Το CNN δίνει το χρονικό της υπόθεσης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το βράδυ της δολοφονίας της, η Ουίλσον έμενε στο σπίτι μιας φίλης της στο Όστιν και προετοιμαζόταν για έναν αγώνα. Η αστυνομία του Όστιν έφτασε στο σπίτι λίγο πριν τις 10 το βράδυ για να βρει την Ουίλσον πυροβολημένη. Στο σημείο που βρέθηκε διαπιστώθηκε και ο θάνατός της.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει ένα όχημα παρόμοιο με αυτό της Άρμστρονγκ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Οι αρχές  ων ΗΠΑ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της Άρμστρονγκ, η οποία έχει εξαφανιστεί  από την εβδομάδα της δολοφονίας της Ουίλσον. Οι αστυνομικές αρχές καλούν το κοινό να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκεται.

Surveillance video released in Moriah Wilson case | KVUE

Άννα Μοράια Ουίλσον: Ποια ήταν η 25χρονη ποδηλάτισσα 

 Η Ουίλσον ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στο αγώνισμα της ποδηλασίας που ονομάζεται gravel racing και είναι κάτι ανάμεσα στο cyclo cross και το mountain bike. Είχε ταξιδέψει στο Τέξας για να αγωνιστεί στον αγώνα Gravel Locos στο Χίκο, περίπου δυόμισι ώρες βόρεια του Όστιν, όπου έμενε με μια φίλη της.

Το απόγευμα της 11ης Μαΐου, η Ουίλσον πήγε για κολύμπι με το συναθλητή της 35χρονο  ποδηλάτη Κόλιν Στρίκλαντ, μια λεπτομέρεια που επιβεβαίωσε αργότερα ο Στρίκλναντ στην αστυνομία. Οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι η Ουίλσον  είχε προηγουμένως μια ρομαντική σχέση με τον Στρίκλαντ σε διάστημα κατά το οποίο εκείνος και η Αρμστρονγκ είχαν χωρίσει για λίγο. Ο Στρίκλαντ είπε στους ανακριτές πως αφού κολύμπησαν, αυτός και η Ουϊλσον δείπνησαν και στη συνέχεια την άφησε στο σπίτι της φίλης της.

Οι αρχές αργότερα ταυτοποίησαν την Άρμστρονγκ, η οποία συνδέονταν και ζούσε με τον Στρίκλαντ, ως την κύρια ύποπτο για τον θάνατο της Ουίλσον. 24 ώρες μετά τη δολοφονία της Ουίλσον, αξιωματικοί της Task Force Lone Star Fugitive συνέλαβαν την Άρμστρονγκ με ένταλμα προσωρινής κράτησης και η αστυνομία την ανέκρινε. Όμως, οι αστυνομικοί έμαθαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι το ένταλμα δεν ήταν έγκυρο και είπαν στην Άρμστρονγκ ότι ήταν ελεύθερη να φύγει, αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Η Άρμστρονγκ ζήτησε να τερματιστεί η ανάκριση και έφυγε ενώ προηγουμένως οι ντετέκτιβ είχαν αρχίσει να τη στριμώχνουν σχετικά με το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φαινόταν να τοποθετεί το αυτοκίνητό της κοντά στη σκηνή των πυροβολισμών. Ο Στρίκλαντ είπε στους ανακριτές ότι δεν έχει μιλήσει με την Aρμστρονγκ από τις 13 Μαΐου, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, και ένας ντετέκτιβ διαπίστωσε ότι είχε διαγράψει τον λογαριασμό της στο Instagram τις ημέρες μετά τη δολοφονία.

Woman wanted for killing elite cyclist who had a relationship with her boyfriend

Άννα Μοράια Ουίλσον - Δολοφονία: Τι δείχνουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές

Τα πλάνα από το βίντεο  που ήρθαν στην κατοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου επέτρεψαν στους ντετέκτιβς να συνενώσουν μια σειρά γεγονότων τα οποία οδήγησαν στον θάνατο της Ουίλσον, αναφέρει η ένορκη κατάθεση. «Το βίντεο δείχνει τον Στρίκλαντ να φεύγει από την περιοχή μετά την αποβίβαση της Ουϊλσον και δείχνει το όχημα της Άρμστρονγκ να φτάνει στην κατοικία όπου διέμενε η Ουϊλσον», αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Η φίλη με την οποία έμενε η Ουίλσον είχε δώσει στην ποδηλάτισσα έναν μοναδικό κωδικό για να ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού. Οι ερευνητές λένε ότι ο προσωπικός κωδικός της Ουίλσον χρησιμοποιήθηκε για το ξεκλείδωμα της πόρτας στις 8:36 μ.μ. Ο Στρίκλαντ είπε στους ερευνητές ότι αγόρασε ένα όπλο για την Άρμστρονγκ μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, το οποίο οι αστυνομικοί πήραν με ένταλμα έρευνας, αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Η σύγκριση ενός φυσιγγίου δοκιμαστικής βολής από το όπλο, και οι κάλυκες που βρέθηκαν δίπλα στο σώμα της Ουίλσον, έδειξε «σημαντική» πιθανότητα «να είναι από το ίδιο πυροβόλο όπλο». Ο Στρίκλαντ είπε στους ανακριτές ότι αυτός και η  Άρμστρονγκ έβγαιναν  για τρία χρόνια, αλλά χώρισαν για λίγο τον Οκτώβριο.

Ο Στρίκλαντ είπε ότι συνέχισε να επικοινωνεί με την Ουίλσον και παραδέχτηκε ότι πήρε  μέτρα για να κρύψει τις συνομιλίες τους από την Άρμστρονγκ αλλάζοντας το όνομα της Ουίλσον στο τηλέφωνό του και διαγράφοντας μηνύματα. Αφού η  Άρμστρονγκ και ο Στρίκλαντ άρχισαν να βγαίνουν ξανά, η Άρμστρονγκ επικοινώνησε με την Ουίλσον πολλές φορές και σε μια περίπτωση της είπε να «μείνει μακριά» από τον Στρίκλαντ, είπε ένας από τους φίλους της Ουίλσον  στους ανακριτές.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ