Κοσμος

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Για πρώτη φορά Ελληνίδα στην κυβέρνηση της Γαλλίας

Ποιο πόστο αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν © Facebook / Chrysoula Zacharopoulou

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μία Ελληνίδα στην κυβέρνηση της Γαλλίας - Ποιο πόστο αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών.

H Ελληνίδα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αναλαμβάνει πόστο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (20/5), κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και ιατρός γυναικολόγος, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Αναλυτικότερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τη θέση του Ζαν Ιβ Λεντριάν καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ. Στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Μπρούνο Λεμέρ.

 

 

 

 

 

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μεγάλωσε στο Κιάτο και έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη και εν συνεχεία στο Στρασβούργο. Κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας και το χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας. «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης» ανέφερε η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.  «Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι κορυφαία χειρούργος - γυναικολόγος και ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης. Μάλιστα, ίδρυσε πριν λίγα χρόνια στη Γαλλία την Ένωση «Info Endometriosis», που έχεις ως στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει πάνω από 11 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

 

 

Γαλλία: Τι δείχνει δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay-Kéa Partners ενόψει των βουλευτικών εκλογών για τη γαλλική εφημερίδα  «Les Echos», η αριστερή συμμαχία υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν παραμένει πίσω από την προεδρική πλειοψηφία υπό τον Εμανουέλ Μακρόν στις προθέσεις ψήφου. 

Ειδικότερα, η αριστερή συμμαχία πιστώνεται με το 24% των ψήφων κατά μέσο όρο, σε ολόκληρη την επικράτεια, έναντι 27% που συγκεντρώνουν οι σχηματισμοί που υποστηρίζουν τον Μακρόν. Αναφέρεται επίσης ότι οι βουλευτικές εκλογές δεν φαίνεται να συγκινούν τους Γάλλους, καθώς μόνο ένας στους δύο ισχυρίζεται ότι «ενδιαφέρεται» για αυτές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ