Κοσμος

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας ενημέρωσε τον Πούτιν για τα σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Η συνομιλία υπήρξε άμεση και χωρίς περιστροφές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σαούλι Νιινίστο
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σαούλι Νιινίστο © EPA/Jarno Kuusinen

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας επικοινώνησε με τον Πούτιν και τον ενημέρωσε για τα σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ο Φινλανδός ομόλογός του, Σαούλι Νιινίστο, κατά την οποία, όπως αναφέρει το Ελσίνκι, τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Νιινίστο έκανε λόγο για μια «άμεση και ευθεία συζήτηση, χωρίς εντάσεις, η αποφυγή των οποίων θεωρήθηκε πολύ σημαντική». Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της φινλανδικής πλευράς.

Σε ανακοίνωση του Ελσίνκι, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως ο Φινλανδός πρόεδρος διεμήνυσε στον Πούτιν πως «οι κινήσεις της Ρωσίας το 2021, με στόχο να αποτρέψουν πιθανή ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ, αλλά και η εισβολή στην Ουκρανία, έχουν αλλάξει θεμελιωδώς το περιβάλλον ασφαλείας της χώρας». Ο πρόεδρος Νιινίστο ανακοίνωσε ότι το Ελσίνκι θα αποφασίσει για την ένταξη του τις επόμενες ημέρες.

Την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Νιινίστο και Πούτιν μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το πρακτορείο Bloomberg.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του φορέα διαχείρισης του φινλανδικού δικτύου ηλεκτροδότησης είχε δηλώσει πως οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία σταμάτησαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ