Κοσμος

Πούτιν: Το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν λάθος

Τι είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον Φινλανδό ομόλογό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/ANTON NOVODEREZHKIN

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε με τον πρόεδρο της Φινλανδίας για την στρατιωτική ουδετερότητα και για το σχέδιο του Ελσίνκι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο και, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, στη διάρκειά της ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν ένα «λάθος».

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως το τέλος της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν ένα λάθος, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απειλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ελσίνκι για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που βλέπει πολύ αρνητικά η Μόσχα, αναμένεται αύριο, Κυριακή.

«Μια τέτοια αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία διεξάγει μια επίθεση. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Φινλανδό ομόλογό του για «την κατάσταση των ρωσο - ουκρανικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν πρακτικά διακοπεί από το Κίεβο, το οποίο δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ