Κοσμος

Πρώτη επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ – Ρωσία: Πρώτη επικοινωνία των υπουργών Άμυνας από την έναρξη του πολέμου
Aμερικανικό Πεντάγωνο © ΕPA Pool

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συνομίλησε σήμερα με τον Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συνομίλησε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, αναφέρει το Πεντάγωνο.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας.

Στην τελευταία τους επικοινωνία, στις 18 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είχε ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, όπως είχε ανακοινώσει το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει μια ανοικτή γραμμή άμεσης επικοινωνίας μετά την εισβολή -την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»- για να αποτρέψουν λάθος υπολογισμούς και κλιμάκωση στην περιοχή.

Η ανοικτή γραμμή άμεσης επικοινωνίας για στρατιωτική απεμπλοκή ("κόκκινο τηλέφωνο") είναι μια ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή που εδρεύει στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Διοίκησης και υπάγεται στον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Τοντ Γούλτερς, ο οποίος ηγείται όλων των αμερικανικών δυνάμεων στην ήπειρο.

Yπενθυμίζεται ότι μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη -διότι αυτό είναι αδύνατον- αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ