- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουηδικά ΜΜΕ: Αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μέσα στην εβδομάδα
Η Στοκχόλμη θα λάβει υπόψη τη θέση της Φινλανδίας, λέει η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών
Η Στοκχόλμη θα λάβει υπόψη τη θέση της Φινλανδίας - Θα στείλει αίτημα ένταξης στη συμμαχία την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Expressen.
Η Σουηδία θα λάβει υπόψη τη θέση της Φινλανδίας όσον αφορά το ΝΑΤΟ, όταν αποφασίσει για το αν θα ζητήσει την ένταξή της στη συμμαχία, δήλωσε σήμερα η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Expressen αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της πως η κυβέρνηση της Σουηδίας σχεδιάζει να υποβάλει την ερχόμενη εβδομάδα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.
«Η Φινλανδία είναι ο στενότερος εταίρος της Σουηδίας για την ασφάλεια και την άμυνα και χρειαζόμαστε να λάβουμε υπόψη τις εκτιμήσεις της Φινλανδίας», έγραψε στο Twitter η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε.
Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και Σάνα Μάριν δήλωσαν σήμερα πως η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει «χωρίς καθυστέρηση» αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, σε μια σημαντική στροφή στην πολιτική της που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η απόφαση είναι σημαντική για τη Σουηδία, καθώς είναι πιθανό να κινηθεί μαζί με τη Φινλανδία, με την οποία έχει στενούς ιστορικούς και στρατιωτικούς δεσμούς.
Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen, το κοινοβούλιο της Σουηδίας θα συζητήσει τη Δευτέρα την κατάσταση της ασφάλειας και η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον θα συγκαλέσει στη συνέχεια ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία θα ληφθεί η επίσημη απόφαση για υποβολή αιτήματος ένταξης, σύμφωνα με την Expressen, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.
Αίτημα ένταξης θα σταλεί αμέσως μετά, άνευ απροόπτου, είπαν οι πηγές στην Expressen.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.