Κοσμος

Ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο

Η πόλη ήταν σε μεγάλο βαθμό ήσυχη τις τελευταίες εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Αρκετές σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν σήμερα το απόγευμα στην ουκρανική πρωτεύουσα η οποία ήταν ήσυχη το τελευταίο διάστημα.

Αρκετές σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα το απόγευμα.

Η πόλη ήταν σε μεγάλο βαθμό ήσυχη τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στα ανατολικά και νότια.

Οι σειρήνες προειδοποιούν όσους βρίσκονται στο Κίεβο να αναζητήσουν καταφύγιο, καθώς μπορεί να είναι επικείμενη επίθεση.

Σκληρές μάχες στην Αν. Ουκρανία και νέα έφοδος στο Αζοφστάλ μετά τη φιέστα Πούτιν

Σφοδρές μάχες μαίνονται στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν αρκετές περιοχές, ενώ η Ρωσία γιόρτασε την επέτειο για την Ημέρα της Νίκης επί των Ναζί, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί τη Δύση ότι ετοιμαζόταν να εισβάλει στα εδάφη της. Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν νέα έφοδο στη βιομηχανική ζώνη Αζοφστάλ της Μαριούπολης, μέσα στην οποία παραμένει αδιευκρίνιστος αριθμός Ουκρανών πεζοναυτών και μελών του Τάγματος Αζόφ, οι οποίοι αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα.

Στο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν μαζικά από το Σεβεροντονέτσκ, τη μοναδική μεγάλη πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου και απειλείται να πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Σκληρές μάχες διεξάγονται γύρω από τις πόλεις Ρουμπίζνε και Μπιλοχορίβκα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε 60 νεκρούς ανεβάζει η ουκρανική προεδρία τον απολογισμό της επίθεσης σε σχολείο  του Λουγκάνσκ, ενώ εντείνεται η διεθνής κατακραυγή.

Νοτιότερα, πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό καθώς πραγματοποιούσε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πόλη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος οδηγήθηκε σε καταφύγιο. Σφοδροί είναι οι βομβαρδισμοί και στο Μικολάιφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.