- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ουκρανία: Δεν σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο ο Μπάιντεν
Οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού
Ουκρανία: Δεν σχεδιάζεται επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Κίεβο, επαναλαμβάνει ο Λευκός Οίκος.
Δεν σχεδιάζεται επί του παρόντος επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Κίεβο, επανέλαβε χθες Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, παρά την έκκληση που απηύθυνε για αυτό ο ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Κυριακή.
Η αμερικανική κυβέρνηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και «δεν προβλέπεται να πάει ο πρόεδρος εκεί, επιτρέψτε μου να επαναλάβω», ανέφερε η κυρία Ψάκι.
Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετέβησαν στην πρωτεύουσα της χώρας όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.
Η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει απεσταλμένο ή απεσταλμένους στο Κίεβο, αλλά ο Λευκός Οίκος μέχρι τώρα έχει αποκλείσει την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας. «Αν κάποιος πάει, δεν θα το πούμε από εδώ», αλλά μόνο μετά την άφιξή τους, τόνισε η κυρία Ψάκι, για τους ίδιους λόγους.
Η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προκρίνει επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν ή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Σε συνέντευξή του στο CNN που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο κ. Ζελένσκι είπε πως «νομίζω ότι θα έρθει», αναφερόμενος στον αμερικανό ομόλογό του, προσθέτοντας πως η απόφαση θα εξαρτηθεί «από την κατάσταση ασφαλείας».
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ακόμη χθες πως η Ουάσινγκτον ελπίζει να ανοίξει και πάλι στο άμεσο μέλλον η πρεσβεία της στο Κίεβο, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα. «Βεβαίως αυτός είναι ο σκοπός μας. Είναι αυτονόητο πως θεωρούμε σημαντικό να έχουμε διπλωματική παρουσία επιτόπου», είπε η κυρία Ψάκι.
Εξάλλου με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η αμερικανική προεδρία ενημέρωσε πως ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει με συμμάχους μέσω βιντεοσύνδεσης τη «συνεχιζόμενη υποστήριξη» προς την Ουκρανία και για «τις προσπάθειες να λογοδοτήσει η Ρωσία».
Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πολύνεκρο δυστύχημα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η νέα σύνθεση της Κνεσέτ - Καταγγελίες περί χρηματοδότησης από ξένους παράγοντες
Φοιτητικές οργανώσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια
Αντιδράσεις για τις συνομιλίες με σκανδιναβούς ηγέτες
Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί θα έχουν ως αποτέλεσμα τη «σύσταση μιας εκλογικής αρχής αποδεκτής από όλους»
Ένα δωμάτιο απορροφά μεγάλο μέρος του μισθού
Η Λόρα Γκάλαχερ περιέγραψε τον χωρισμό τους το 2007 και την επανασύνδεσή τους
Η περιοχή του δυστυχήματος αποκλείστηκε για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης
Στους 74 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
Για «εκλογική νοθεία» κάνει λόγο ο ηττημένος Φλάβιο Μπολσονάρο
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποχώρησε σε διάστημα πέντε ημερών
Περίπου 600 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 360 ευρώ για τις μοτοσικλέτες θα κοστίζει η προσωπική επιλογή
Πώς μπορεί να ξεπεραστεί το αδιέξοδο
Δεν πρόκειται ακριβώς για εσωτερική μετακίνηση, αλλά όλοι κατάλαβαν το ίδιο πράγμα
Ο Μάριος, ο Χρήστος και η μητέρα τους αναχώρησαν από τη Μαδρίτη για τη Σεβίλλη
Η τραγωδία σημειώθηκε σ΄ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας
Στην είσοδο του υπαίθριου μουσείου Γκιόρεμε
Στέγαση, δημόσιος χώρος και πράσινη μετάβαση: τα δύσκολα στοιχήματα της Αυτοδιοίκησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.