Κοσμος

Τζόνσον: Οι εικόνες από τη Μπούκα δεν απέχουν από τη γενοκτονία

Διεθνής καταδίκη για τη σφαγή στην ουκρανική πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον © EPA/NEIL HALL

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για τις εικόνες νεκρών αμάχων στην πόλη Μπούκα.

Οι εικόνες νεκρών αμάχων στη Μπούκα «δεν απέχουν πολύ από γενοκτονία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι θάνατοι στη Μπούκα έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και δεσμεύσεις για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τη Δύση.

«Φοβάμαι πως όταν δει κανείς τι συμβαίνει στη Μπούκα, τις αποκαλύψεις που βλέπουμε από όσα έχει κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, που εμένα δεν μου φαίνονται να απέχουν από τη γενοκτονία, δεν είναι να απορείς που ο κόσμος αντιδρά όπως αντιδρά», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Νέο πακέτο κυρώσεων έρχεται κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, στις οποίες πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται μέτρα κατά των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου.

«Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες που επιβάλλουμε», δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης που τελευταίου πακέτου κυρώσεων που περιλαμβάνει απαγόρευση της αγοράς ρωσικού λιθάνθρακα, σύμφωνα με το Reuters.

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε το πετρέλαιο και τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ