Κοσμος

Πόλεμος - Ουκρανία: Παιδιά με καρκίνο μεταφέρονται στην Πολωνία

Ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδία με καρκίνο μαζί με τους γονείς του μεταφέρονται για θεραπεία από την Ουκρανία, στην Πολωνία
Παιδιά με καρκίνο μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στην Πολωνία © BBC

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παιδιά με καρκίνο μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Πολωνίας για να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο μεταφέρονται από νοσοκομείο της Ουκρανίας, όπου ο πόλεμος μαίνεται για 12η ημέρα, σε νοσοκομεία της Πολωνίας

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί σε πόλεις της Ουκρανίας δεν επιτρέπουν στα παιδιά να συνεχίσουν τις θεραπείες τους κατά του καρκίνου και έτσι μεταφέρονται μαζί με τους γονείς ή τους φροντιστές τους σε νοσοκομεία της Πολωνίας, για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση.

 

Σύμφωνα με το BBC, τα νοσοκομεία εκκενώνονται από τη μη κυβερνητική οργάνωση Herosi, που συντονίζεται από το νοσοκομείο St Jude Children's Research Hospital που εδρεύει στις ΗΠΑ, το οποίο προσπαθεί να μεταφέρει τους ασθενείς σε κέντρα ιατρικής περίθαλψης σε όλη την Ευρώπη.

Ουκρανία: Με ελλείψεις και περικυκλωμένα από ρωσικές δυνάμεις νοσοκομεία

Πριν από λίγες ημέρες, δημοσίευμα του Guardian «φώτιζε» τις ελλείψεις που υπάρχουν στα παιδιατρικά - ογκολογικά νοσοκομεία της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, στην ογκολογική πτέρυγα του νοσοκομείου παίδων Chernihiv, οι ασθενείς έδιναν μάχη με τον καρκίνο τη στιγμή που η πόλη τους περικυκλώνεται από ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο έχουμε», είχε πει ο Serhiy Zosimenko, εργαζόμενος που υποστηρίζει τους 11 ασθενείς, τους γιατρούς και τους γονείς τους. «Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πώς να επιβιώσουμε εδώ, είναι εξωπραγματικό. Δεν έχουμε άλλους πόρους».

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα παιδιά από το έδαφος, μπορούμε να τα απομακρύνουμε μόνο αεροπορικώς», είπε ο Ζοσιμένκο μετά το «πράσινο φως» για τη μεταφορά ασθενών στην Πολωνία. «Όλες οι διαδρομές προς την πόλη μας είναι ναρκοθετημένες».

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ