Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Twitter

Σε απόλυτο ενημερωτικό σκοτάδι οι Ρώσοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © ΕPA Pool

Μετά το Facebook η Ρωσία απαγόρευσε και το Twitter σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι Ρώσοι πολίτες θα αρκούνται στο εξής στην ενημέρωση μόνο από τα κρατικά μέσα καθώς η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Τwitter και το Facebook ως απάντηση - όπως υποστηρίζει - στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που προβλέπει έως και 15ετή κάθειρξη για όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» για τον στρατό

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε απόψε το νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλονται στο εξής βαριές ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τον στρατό, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το κείμενο αυτό, που εγκρίθηκε νωρίτερα από το κοινοβούλιο, προβλέπει επίσης ποινές κάθειρξης για όποιον ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία. Οι ποινές που προβλέπονται μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 15 χρόνια για όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» οι οποίες έχουν «σοβαρές συνέπειες» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο νόμος στοχεύει και τους απλούς πολίτες και όχι μόνο τους δημοσιογράφους ή άλλους επαγγελματίες της ενημέρωσης.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ