Κοσμος

Fake news για Ουκρανία -Τι πρέπει να κάνουν Facebook και Twitter

H ανοιχτή επιστολή από Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Πολωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Social media
Social media © Pixabay

Google, Facebook, YouTube και Twitter να βάλουν «φρένο» στα fake news για την Ουκρανία, που διασπείρει η Ρωσία. Τι ζητούν Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία.

Να καταπολεμήσουν τα fake news για την Ουκρανία καλούν τις εταιρείες Google, Facebook, Twitter και YouTube οι πρωθυπουργοί χωρών της Βαλτικής. Ειδικότερα, σε ανοιχτή επιστολή τους οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας καλούν τους τεχνολογικούς κολοσσούς να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση.

Ειδικότερα, στην κοινή επιστολή τους προς τους διευθύνοντες συμβούλους (CEO) των τεχνολογικών κολοσσών επισημαίνουν ότι δεν έχουν γίνει όσα πρέπει, προκειμένου να σταματήσουν τα fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Παρόλο που οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της ρωσικής κυβέρνησης, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει αρκετά» τονίζεται στην επιστολή. Και προστίθεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα fake news, τα οποία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στον «επιθετικό πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

Πόλεμος στην Ουκρανία και fake news: Πώς θα μπει «φρένο» από Google, Facebook, Twitter και YouTube

Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούν την Google, το Facebook, το Twitter και το YouTube να αναστείλουν τους επίσημους λογαριασμούς:

  • κυβερνητικών ιδρυμάτων σε Ρωσία και Λευκορωσία και
  • κρατικά ελεγχόμενω ΜΜΕ.

Όπως επίσης και τους προσωπικούς λογαριασμούς της ηγεσίας των χωρών αυτών που «συνεχίζουν να διαδίδουν fake news για την κατάσταση στην Ουκρανία», σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην κοινή επιστολή των πρωθυπουργών της Πολωνίας, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας.

Υπενθύμιζεται ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Twitter επέβαλε περιορισμούς πρόσβασης στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ