Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter επιβάλλει περιορισμούς πρόσβασης στη Ρωσία

Περιορισμοί πρόσβασης και στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © Unsplash / MORAN

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Twitter επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση σε χρήστες - Οι αναφορές για αργοπορία και αδυναμία αποστολής tweets

Το Twitter αποφάσισε σήμερα (26/2) να επιβάλλει περιορισμούς πρόσβασης σε ορισμένους χρήστες της πλατφόρμας στη Ρωσία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι να διατηρήσει τον ιστότοπο ασφαλή και προσβάσιμο. Στόχος, ωστόσο, είναι να περιοριστούν λογαριασμοί που προωθούν το ρωσικό αφήγημα για την εισβολή στην Ουκρανία

Οι περιορισμοί ισχύουν σε πολλούς παρόχους και έρχονται καθώς οι ρωσικές αρχές και οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκρούονται για τους κανόνες της πλατφόρμας σε σχέση με τη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Την Παρασκευή, μία ημέρα αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Μόσχα δήλωσε ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook της Meta Platforms Inc κατηγορώντας το ότι «λογοκρίνει» ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έγινε αμέσως σαφές τι περιλαμβάνουν οι περιορισμοί που επέβαλε η Ρωσία στο Facebook.

Σύμφωνα με το Reuters, το παρατηρητήριο αποκλεισμού του Διαδικτύου NetBlocks ανέφερε ότι το Twitter είχε περιοριστεί στα κορυφαία δίκτυα. Δημοσιογράφος του Reuters στη Μόσχα το Σάββατο είπε ότι ο ιστότοπος ήταν αργός και είχε δυσκολίες στην αποστολή tweets.

 

 

Twitter: Η Ρωσία προσπαθεί να ασκήσει αυστηρότερο έλεγχο

Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να ασκήσει αυστηρότερο έλεγχο στο Διαδίκτυο και στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, σε προσπάθειες που οι επικριτές λένε ότι απειλούν την ατομική και εταιρική ελευθερία και αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης καταστολής εναντίον ειλικρινών αντιπάλων του Κρεμλίνου.

Πέρυσι, η Μόσχα επιβράδυνε την ταχύτητα του Twitter σε μια τιμωρητική κίνηση, επειδή είπε ότι ο ιστότοπος δεν αφαιρούσε παράνομο περιεχόμενο. 

Με πληροφορίες από Reuters και Netblocks

Διαβάστε τις εξελίξεις: Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διακοπή οι μάχες στο Κίεβο - Live

? LIVE: War in Ukraine | View of Maidan square in #Kyiv, #War_in_Ukraine, after #Russian_invasion

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ