Κοσμος

Οικονομική βοήθεια σε Ουκρανία: Απείχαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Καταψήφισαν ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωκοινοβούλιο
Ευρωκοινοβούλιο © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης καταψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία ενώ του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τέθηκε υπό ψήφιση η παροχή ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πρόταση για την έκτακτη μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια εγκρίθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες την 21η Φεβρουαρίου 2022 και έμενε να εγκριθεί από τους ευρωβουλευτές.

Στην ψηφοφορία αυτή, ωστόσο, υπήρξε έντονο ελληνικό... ενδιαφέρον αφού τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές, αυτοί των ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης καταψήφισαν. Πρόκειται για τους Κώστα Παπαδάκη και Νικολάου Αλαβάνου Λευτέρη από το ΚΚΕ και από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκο.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωβουλευτές απείχαν. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφηκε στον κατάλογο των αποτελεσμάτων οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά απείχαν από την ψήφιση της πρότασης, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ.

Δείτε live τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ