Κοσμος

Όλαφ Σολτς: Θα επενδύσουμε στην εθνική μας ασφάλεια

Ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς © EPA/Andreas Gora

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη Γερμανία - «Παράθυρο» για νέες κυρώσεις σε Ρωσία.

Με περισσότερες κυρώσεις προειδοποίησε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς τη Ρωσία, μιλώντας στην γερμανική Βουλή. Χαρακτήρισε, πάντως, τις έως τώρα κυρώσεις «ανεπανάληπτες».

«Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο, όχι ο ρωσικός λαός, επομένως πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, μιλώντας για την αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία, τόνισε ότι «δεν υπήρχε άλλη δυνατή απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Πούτιν θέλει να φτιάξει μια ρωσική αυτοκρατορία και να διαμορφώσει τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης σύμφωνα με τις ιδέες του. Είναι σαφές ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στην ασφάλεια της χώρας μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την ελευθερία μας. Χρειαζόμαστε ισχυρές υπερσύγχρονες ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε ο καγκελάριος.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε επίσης ότι «από εδώ και στο εξής, χρόνο με τον χρόνο, η Γερμανία θα επενδύει περισσότερο από το δύο τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της στην άμυνά μας».

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε το Σάββατο να παραδώσει 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος «Stinger» από τα αποθέματα της Bundeswehr στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Η Εσθονία και η Ολλανδία έλαβαν άδεια να προμηθεύουν όπλα γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ