Κοσμος

Οι Τσετσένοι του Καντίροφ πάνε στην Ουκρανία

«Όσο με υποστηρίζει ο Πούτιν, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω» έχει δηλώσει στο παρελθόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν στέλνει 10.000 Τσετσένους στρατιώτες στο Κίεβο
Ο Ραμζάν Καντίροφ © TASS/ΕPA Pool

O Τσετσένος ηγέτης και σύμμαχος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ επιβεβαίωσε την ανάπτυξη τσετσενικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Επιβεβαιώθηκαν πηγές των ΗΠΑ από το Γκρόζνι που ήθελαν χιλιάδες Τσετσένους εθνοφύλακες με πλήρη εξάρτηση, να είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στην «ειδική επιχείρηση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. 

Ο Αλί Ραμζάν Καντίροφ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι το δύσκολο δεν είναι να καταληφθούν πόλεις όπως το Χάρκοβο ή το Κίεβο, αλλά να γίνει αυτό χωρίς απώλειες αμάχων.

Ο Πούτιν στέλνει 10.000 Τσετσένους στρατιώτες στο Κίεβο


Πριν λίγο καιρό ο Καντίροφ δήλωνε ότι «η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί από τη Μόσχα εάν ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δεν αλλάξει πορεία από την αντιρωσική πολιτική του».

«Η βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι εάν ο Ζελένσκι και η ομάδα του συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί στη χώρα μας. Οι Ουκρανοί είναι ο λαός μας. Είναι το έδαφός μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε ο Καντίροφ. Επίσης, σημείωσε ότι θα ήταν έτοιμος να ηγηθεί μιας επίθεσης για την «προσάρτηση της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Τσετσενίας» εάν του δοθεί εντολή να το κάνει.

Ως γνωστόν ο Ρώσος πρόεδρος έχει επιτρέψει στον Καντίροφ να δημιουργήσει την Ισλαμική Δημοκρατία που πάντα ονειρευόταν το αποσχιστικό κίνημα της περιοχής. Παρότι η Τσετσενία εξαρτάται άμεσα για την οικονομική της επιβίωση από τη Μόσχα, σε αντίθεση με άλλες αυτόνομες περιοχές οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας δεν υπόκεινται στις ομοσπονδιακές αρχές, με τον Καντίροφ να έχει τον απόλυτο έλεγχό τους. 

Η μόνιμη ατάκα του, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου Politico για τα έργα και τις ημέρες του Καντίροφ, είναι η εξής: «Όσο με υποστηρίζει ο Πούτιν, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω».

Ο πατέρας του Καντίροφ, Αχμάντ, ήταν μουφτής των αυτονομιστών αρχικά, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και υποστήριξε την παραμονή της Τσετσενίας εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Γκρόζνι το 2004, την ώρα εορταστικών εκδηλώσεων για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ