Κοσμος

Σε κατάσταση πολιορκίας το Κίεβο - Oλονύχτιες μάχες

Ζελένσκι: «Απόψε κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
όλεμος στην Ουκρανία – Δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής
Κίεβο © Getty Images/Ideal Image

Βολές πυροβολικού, ισχυρές εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και ο δαιμονιώδης ήχος των σειρήνων, αποτελούν το προοίμιο της τελικής μάχης στο ερημωμένο Κίεβο

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Κίεβο, όπου ακούγονται εκρήξεις, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στα βόρεια. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχεται πυρά από βαρύ πυροβολικό, ενώ οι κάτοικοι κρύβονται σε καταφύγια και σε σταθμούς του μετρό.

Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς το κέντρο του Κιέβου από πολλαπλές κατευθύνσεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Οι μάχες είναι σφοδρές με άνδρες της ουκρανικής εθνοφρουράς να προσπαθούν να τις απωθήσουν, με την υποστήριξη πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για ανταρτοπόλεμο.

 

 

 

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι εξελίσσονται σφοδρές μάχες γύρω από το Βασίλκιβ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 18 χλμ νότια της πρωτεύουσας της χώρας, Κίεβο. «Σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην πόλη Βασίλκιβ, όπου οι κατακτητές προσπαθούν να αποβιβάσουν μια ομάδα», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με το CNN σφοδρές είναι οι συγκρούσεις αυτή την ώρα στο Ομπολόν, βόρειο προάστιο του Κιέβου.

 

 

 

 

Ζελένσκι: Απόψε κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκανε μια νέα δραματική παρέμβαση. «Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.