Κοσμος

ΗΠΑ: Επίσημα η πρώτη μαύρη υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο

Μετά την παραίτηση του δικαστή Μπρέιερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Επιλέγει την πρώτη μαύρη γυναίκα ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο
Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον © ΕPA Pool

Ο Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να προτείνει ως υποψήφια την δικαστή Κετάντζι Μπράουν ώστε γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα θητεύσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Την πρώτη μαύρη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το Ανώτατο Δικαστήριο, ύστερα από τη συνταξιοδότηση του δικαστή Στίβεν Μπρέιερ.

Η Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον διορίσθηκε ομοσπονδιακή δικαστής από τον πρόεδρο Ομπάμα, ενώ μόλις πέρυσι προήχθη στο ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσιγκτον από τον πρόεδρο Μπάιντεν. 

Οι Δημοκρατικοί μπορούν να εξασφαλίσουν τον διορισμό της Μπράουν με απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, τις 100 έδρες της οποίας μοιράζονται αυτήν τη στιγμή στη μέση τα δύο κόμματα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, την καθοριστική ψήφο θα ρίξει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Η Μπράουν (αν διοριστεί) θα είναι η δεύτερη μαύρη δικαστής του – ο άλλος είναι ο δικαστής Κλάρενς Τόμας και μόλις η τρίτη Αφροαμερικανικής προέλευσης στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο σήμερα περιλαμβάνει τρεις γυναίκες, την Σόνια Σοτομαγιόρ και την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των 115 δικαστών που κατείχαν μία έδρα στους κόλπους του δικαστηρίου μετά την ίδρυσή του, υπήρξαν μόνο πέντε γυναίκες, τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη, και μόλις δύο μαύροι άνδρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ