- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οτάβα: Η αστυνομία ασφάλισε την πόλη & απομάκρυνε τους διαδηλωτές
Έπειτα από κατάληψη τριών εβδομάδων
Καναδάς: Η αστυνομία «ασφάλισε» την κεντρική περίμετρο της πρωτεύουσας Οτάβα, απομακρύνοντας τους διαδηλωτές.
Η αστυνομία του Καναδά «ασφάλισε» χθες, Κυριακή, την κεντρική περίμετρο της πρωτεύουσας Οτάβα με φράκτες καθώς οι εργάτες του δήμου καθαρίζουν τα σκουπίδια και τα χιόνια από τους δρόμους, έπειτα από δύο ημέρες έντονων συγκρούσεων και 191 συλλήψεις που έβαλαν τέλος στη διάρκειας τριών εβδομάδων κατάληψη της πόλης.
Από τις 28 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν εκατοντάδες φορτηγά και οχήγματα για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, ωθώντας τον πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, να χρησιμοποιήσει έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
76 από τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι διαδηλωτές ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
Διαδηλωτές ξέστησαν ένα κέντρο επιμελητειακής υποστήριξης που είχε οργανωθεί από το λεγόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας» σε ένα χώρο στάθμευσης δίπλα σε κεντρικό δρόμο, προκειμένου να εφοδιάζουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αρκετά χιλιόμετρα μακρύητερα, μπροστά από το κοινοβούλιο.
Η αστυνομία είχε διανείμει φυλλάδια που τους προειδοποιήσουν να εγκαταλείψουν σύντομα το χώρο, καθώς στην αντίθεση περίπτωση θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να συλληφθούν ή να τους επιβληθεί πρόστιμο.
«Εξασφαλίζαμε την υποστήριξη για το κομβόι και για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κέντρο, τρόφιμα, καύσιμα, είδη καθημερινής ανάγκης», δήλωσε ο Γουίντον Μάρτσαντ, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης από το Ουίνδσορ του Οντάριο. «Αυτή ήταν η βάση μας και τώρα την καθαρίζουμε».
Οτάβα: Από διαδήλωση για την COVID-19, διαμαρτυρία για την κυβέρνηση
Οι διαδηλωτές ήθελαν αρχικά να λήξει η εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων ελέγχου της COVID-19 για τους οδηγούς των φορτηγών, αλλά ο αποκλεισμός μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά του Τριντό και της κυβέρνησης.
Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με 389 διαφορετικές εγκληματικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για παρεμπόδιση της αστυνομίας, για απείθεια δικαστικών εντολών, για επίθεση, για φθορά ξένης περιουσίας, κατοχή όπλων, αλλά και για επίθεση κατά ενός αστυνομικού, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στιβ Μπελ προσωρινός αστυνομικός διευθυντής στην Οτάβα.
«Δεν έχουμε τελειώσει με αυτή την επιχείρηση ακόμη», είπε ο Μπελ. Μέσα στις «επόμενες ημέρες» η αστυνομία θα αποφασίσει «πώς θα διατηρήσουμε μία παρουσία και θα διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα επιστρέψει για να καταλάβει πάλι τους δρόμους μας», τόνισε ο Μπελ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.