Κοσμος

Η κρίση στην Ουκρανία κόστισε στον Αμπράμοβιτς 700 εκατ. ευρώ

Είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της χαλυβουργικής Evraz

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς © ΕPA Pool

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχασε περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε μια μέρα, λόγω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχασε περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε μια μέρα εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το «This Is Money», η μετοχή της εταιρείας εξόρυξης Evraz, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και στην οποία έχει μερίδιο ο Ρώσος μεγιστάνας, υποχώρησε κατά 35%. Η προηγούμενη φορά που η εταιρεία είχε μεγάλη πτώση στις μετοχές της ήταν το 2018, όταν έχασε σχεδόν το 20% της αξίας μετά από τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Λόγω της πτώσης αυτής, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει χάσει από χθές περίπου 776 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η ισπανική εφημερίδα «Marca» η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρωσία, αλλά και στην Ουκρανία, την Τσεχία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική και απασχολεί περίπου 110.000 εργαζόμενους.

Ο Αμπράμοβιτς εξαγόρασε το 41% της Evraz το 2006 έναντι περίπου 3 δισ. δολαρίων. Με περιουσία ύψους 14,7 δισ. δολαρίων, που προέρχεται από πετρελαϊκές και μεταλλευτικές εταιρείες, ο πλούτος του Αμπράμοβιτς εξαρτάται, όπως αναφέρει το Businessweek «από την καλή θέληση του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.