Κοσμος

Ο ΟΗΕ στηρίζει τον Λίβυο πρωθυπουργό μετά την απόπειρα δολοφονίας

Το λιβυκό Κοινοβούλιο εξέλεξε στη θέση του τον πρώην υπουργό Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Λιβύη ο Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας
Στη Λιβύη ο Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας © EPA

Η απόπειρα δολοφονίας του Λίβυου πρωθυπουργού επιβεβαιώνει το χάος στην αφρικανική χώρα, με τον ΟΗΕ να δηλώνει τη στήριξή του στον Ντμπεϊμπά.

Στη Λιβύη η κατάσταση παραμένει τεταμένη μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά. Το λιβυκό Κοινοβούλιο, που εδρεύει στο Τομπρούκ, ανέδειξε νέο πρωθυπουργό της χώρας τον Φάτι Μπασάγα, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντούζαριτς είπε ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να στηρίζει τον Ντμπεϊμπά.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά έγινε στόχος πυρών τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην Τρίπολη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε «στον τομέα του Σουκ ελ Τζούμαα», στην ανατολική Τρίπολη. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Το υπουργείο έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια», διευκρινίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός επέστρεφε από την Πλατεία Μαρτύρων, στην «καρδιά» της Τρίπολης, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος υποστηρικτών του.

Ο ΟΗΕ ζητεί ενότητα στη Λιβύη - Δεν αναγνωρίζει τον νέο πρωθυπουργό

«Οι Λίβυοι ηγέτες πρέπει να ενωθούν και να συμφωνήσουν ή να ξανασυμφωνήσουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Και ξεκαθάρισε: «Είδαμε τις πληροφορίες για τον διορισμό ενός άλλου πρωθυπουργού. Η θέση μας παραμένει απαράλλακτη. Στηρίζουμε τον Ντμπεϊμπά».

Ο Φάτι Μπασάγα είναι ο νέος πρωθυπουργός στη Λιβύη μετά την απόπειρα δολοφονίας Ντμπέιμπα
Ο Φάτι Μπασάγα είναι ο νέος πρωθυπουργός στη Λιβύη μετά την απόπειρα δολοφονίας Ντμπάιμπα © EPA

«Ο ΟΗΕ δεν είναι αποικιακός κυβερνήτης ή κυβερνητική αρχή στη Λιβύη. Βρισκόμαστε εδώ και εκεί για να βοηθήσουμε τον λιβυκό λαό και (…) είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ηγέτες και τις πλευρές να έχουν στο νου τους τον λιβυκό λαό» ανέφερε επίσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ