- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Νέο πλήγμα για Μπάιντεν - Μειώθηκε στο 43% η δημοτικότητά του
Έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του
Το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν τα πεπραγμένα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του, το 43%.
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μειώθηκε στο 43%, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό κaτά την περίοδο της προεδρίας του.
Όπως φαίνεται, οι Αμερικανοί εμφανίζονται να έχουν εξαντληθεί από την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειές της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 19 και 20 Ιανουαρίου με μόλις το 43% των Αμερικανών ενηλίκων να εγκρίνουν την απόδοση του Μπάιντεν στην άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του.
Ποσοστό 52% την αποδοκίμασε, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι για να διατυπώσει κάποια κρίση. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είχε καταγραφεί στο 45%, με το ποσοστό αρνητικής γνώμης να έχει καταγραφεί στο 50%.
Μετά τη διατήρησή της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, κατά τους πρώτους μήνες άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου άρχισε να μειώνεται στα μέσα Αυγούστου, καθώς οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν σε όλη την αμερικανική επικράτεια και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στο Αφγανιστάν κατέρρευσε.
Η συνεχιζόμενη μείωση της δημοτικότητας του Μπάιντεν έχει θορυβήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις ανησυχίες των Δημοκρατικών να κλιμακώνονται για το ενδεχόμενο απώλειας των οριακών πλειοψηφιών, που έχουν στα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.
Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο είτε της Βουλής των Αντιπροσώπων είτε της Γερουσίας, η νομοθετική ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί.
Σε μία σπάνια συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε τον εκνευρισμό των Αμερικανών κατά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του. Ωστόσο δεσμεύτηκε να κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων από την πανδημία μέχρι τον πληθωρισμό, που κατέγραψε υψηλό σχεδόν 40 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις αλυσίδες εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην είσοδο του υπαίθριου μουσείου Γκιόρεμε
Στέγαση, δημόσιος χώρος και πράσινη μετάβαση: τα δύσκολα στοιχήματα της Αυτοδιοίκησης
Ο αγώνας δρόμου και η αγωνία που κορυφώνεται για τους συγγενείς
Η επίσκεψη στην οικογένεια και η επιμονή να προσέχει τα παιδιά
Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής της Κριστίν Λαγκάρντ
49 άτομα συνελήφθησαν –σε πρώτη φάση– από το «ελληνικό FBI» για φορολογική απάτη ύψους 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της
Σε δύσκολη θέση ο Σάντσεθ, σπεύδει να «καρπωθεί» προεκλογικά η αντιπολίτευση
Η Sanrio απομακρύνεται από τη σειρά «Vivant» λόγω σκηνών βασανιστηρίων
Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου
Η σύγχρονη γεωπολιτική, η αντίληψη περί ταραγμένου κόσμου και η ιδέα No Future
Γιατί οι άνθρωποι στη Γαλλία ή στην Ελλάδα έχουν δίκιο και άδικο μαζί;
Πώς ο Φλάβιο Μπολσονάρου και ο Αλεξάντερ Βούσιτς, αμφότεροι αυθεντικοί εκπρόσωποι του κινήματος MAGA, απέτυχαν να εκλεγούν
Η ξεχωριστή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της οικογενειακής επικοινωνίας στο τραπέζι
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μετατραπεί σε οργανωμένη πολιτική διεκδίκηση. Άραγε, ποια θα είναι η συνέχεια;
Από την Ισπανία στα Τέμπη και από τη Λισαβόνα στην Αυστρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.