Κοσμος

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη με 19 νεκρούς σε πυρκαγιά στο Μπρονξ

Πολυκατοικία παραδόθηκε στις φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε πολυκατοικία του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη
Φωτιά σε πολυκατοικία του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη @Twitter

Νεκροί και τραυματίες στη Νέα Υόρκη από φωτιά σε πολυκατοικία στην περιοχή Μπρονξ. Ο δήμαρχος της πόλης προειδοποιεί για μια «από τις χειρότερες πυρκαγιές».

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν άνθρωποι και να καούν ζωντανοί. Υπάρχουν τουλάχιστον 19 νεκροί, ανάμεσά τους και 9 παιδιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικίων στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία στο «Μεγάλο Μήλο».

Περίπου 200 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να απομακρύνουν εγκλωβισμένους. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 από τον τρίτο όροφο του κτιρίου, το οποίο έχει συνολικά 19 ορόφους.

MASS CASUALTY INCIDENT: Dozens Are Critically Injured in 5-Alarm Bronx Fire

Φόβοι ότι οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μπρονξ θα αυξηθούν - Δραματικές εικόνες - Τι δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Νίγκρο δήλωσε ότι 32 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 63.

Ο Νίγκρο πρόσθεσε ότι αναμένει «πολλά θύματα», ενώ εξήγησε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Σε βίντεο που ανέβηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τεράστιες φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνουν από παράθυρα του πολυώροφου κτιρίου στη Νέα Υόρκη, στην περιοχή του Μπρονξ.

«Θα είναι μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει ποτέ στην εποχή μας» προειδοποίησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

Officials hold briefing on fire in which 32 people suffered 'life threatening' injuries

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ