Κοσμος

«Πόλεμος» Σάντερς με τον Μπάφετ: Δώσε καλύτερους μισθούς

«Δεν είναι δική μου δουλειά» απάντησε ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Los Angeles Times via Getty Images
Mπέρνι Σάντερς © Los Angeles Times via Getty Images/Ideal Image

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έγραψε μια επιστολή στο αφεντικό της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ σχετικά με μια εταιρεία που ανήκει στον όμιλο του.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έγραψε μια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, ζητώντας να παρέμβει σε απεργία του συνδικάτου χάλυβα, United Steelworkers στο εργοστάσιο Special Metals στο Χάντινγκτον της Δυτικής Βιρτζίνια. Η Special Metals είναι μια μονάδα της Precision Castparts, η οποία ανήκει στην Berkshire. 

«Σε μια εποχή που αυτή η εταιρεία και η Berkshire Hathaway πάνε πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους οποίους οι εργαζόμενοι που απασχολούνται από εσάς να πρέπει να ανησυχούν για το αν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή αν θα έχουν υγειονομική περίθαλψη», έγραψε ο Σάντερς. 

Η επιστολή του ανέφερε ότι στους υπαλλήλους προσφέρθηκε σύμβαση χωρίς αύξηση μισθού τον πρώτο χρόνο, μόνο ένα μπόνους υπογραφής 2.000 $ και στη συνέχεια αυξήσεις μισθών 1% το δεύτερο έτος και 2% ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια. Ανέφερε ότι η εταιρεία θέλει να αυξήσει το κόστος της υγειονομικής κάλυψης για τους εργαζόμενους από 275 $ το μήνα σε 1.000 $. 

Ο Μπάφετ ο οποίος δεν έχει την αρνητική φήμη του Τζεφ Μπέζος, ως εργοδότης, απάντησε με μια επιστολή που παραθέτει την ετήσια οικονομική έκθεση της Berkshire στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία λέει στους επενδυτές ότι η διαχείριση των διαφορετικών εταιρειών της επαφίεται στις ίδιες και όχι στην Berkshire. 

«Οι εταιρείες μας ασχολούνται μεμονωμένα με τις δικές τους εργασιακές και προσωπικό αποφάσεις (εκτός από την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου)», είπε στον Σάντερς. «Διαβιβάζω την επιστολή σας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Precision Castparts, αλλά δεν του κάνω καμία σύσταση για οποιαδήποτε ενέργεια. Είναι υπεύθυνος για την επιχείρησή του». 

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ